Președintele Consiliului Județean Neamț, baronul PSD Ionel Arsene "Ciorăpel", a fost condamnat definitiv vineri de Curtea de Apel Brașov la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare (accesați AICI portalul instanței). Însă, potrivit surselor citate de G4Media, baronul PSD ar fi fugit din țară și s-ar afla în Italia.
După mai multe tergiversări, ce au constat inclusiv într-o strămutare a cazului de la Piatra Neamț la Bacău, Arsene fusese condamnat în primă instanță, în data de 6 aprilie 2022, la 8 ani și 4 luni de închisoare cu executare.
Ionel Arsene a fost judecat pentru trafic de influență. Procurorii DNA semnalaseră că baronul PSD ar fi primit 100.000 de euro mită pentru a-și folosi pretinsa influență asupra conducerii Agenției Naționale de Integritate.
Reamintim acuzațiile formulate în 2018 de procurorii DNA: "În cursul anului 2013, inculpatul Arsene Ionel, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală. Banii remiși de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului București urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari".
Potrivit publicației Adevărul, șeful Consiliului Județean Neamț a fost denunțat de fostul edil al orașului Piatra Neamț, Gheorghe Ştefan, zis și "Pinalti". Acesta a susținut că i-ar fi dat lui Arsene, în 2013, suma de 100.000 de euro, pentru a interveni la conducerea Agenției Naționale de Integritate în tentativa de a-l "anihila" pe președintele de la acea vreme al Consiliului Județean Neamț, Culiță Tărâță. Scopul lui "Pinalti" era ca Tărâță să fie declarat în stare de incompatibilitate. Întrucât tentativa de "compromitere" a șefului CJ nu a reușit, "Pinalti" a cerut restituirea sumei, dar ar fi primit înapoi doar 20.000 de euro, motiv pentru care a făcut presiuni pentru recuperarea restului, dar demersurile nu au avut efectul scontat, iar pe cale de consecință a formulat un denunț la DNA.