O nouă făcătură mizerabilă în așa-zisa Transnistria: rușii au inventat un ”atentator”, l-au pus să recite o declarație, l-au filmat și acum mint în gura mare că Ucraina ar vrea să-l mierlească pe FSB-istul Krasnoselski, argatul lui Putin de la Tiraspol


O nouă făcătură mizerabilă în așa-zisa Transnistria: rușii au inventat un ”atentator”, l-au pus să recite o declarație, l-au filmat și acum mint în gura mare că Ucraina ar vrea să-l mierlească pe FSB-istul Krasnoselski, argatul lui Putin de la Tiraspol

O nouă provocare FSB-GRU în așa-zisa Transnistria, zonă ocupată de trupele rusești (detalii AICI). La fel ca în trecut, avem de-a face cu scenarii absurde și străvezii, paralele cu orice fel de realitate. 

Consultantul politic Cristian Hrițuc explică, pe Facebook, cea mai recentă provocare regizată de Rusia în zona nistreană:

”Rușii au mai făcut o înscenare împreună cu transnistrenii. Au ”produs” în laboratoare un ”atentator”, i-au făcut o decarație, l-au pus să o recite, l-au filmat și au aruncat tot în spațiul public.

CITEȘTE și VIDEO. Așa-numitele autorități transnistrene acuză Kievul că a pregătit un „act terorist” în centrul Tiraspolului. Imagini cu presupusul „terorist”

Au încercat să acrediteze ideea că serviciile ucrainene au pregătit un atentat ce a fost dejucat de forțele transnistrene. Ținta presupusului atac: liderul separatist, Vadim Krasnoselski.

Bineînțeles, în tot scenariul ăsta cu ”atentatorul” a intrat și Dodon care a încercat să acrediteze ideea că totul este real și s-a apucat să dea declarații și să spună că Moldova trebuie să evite conflictul. 

Fostul președinte pro rus a încercat pe de o parte să speculeze frica oamenilor și să arate că instituțiile din Moldova nu sunt pregătite, pe partea cealaltă să arate rușilor că este un soldat disciplinat și execută totul instant.

Un scenariu prost realizat, dar când ai actori proști și scenariul iese străveziu. Diseară televiziunea transnistreană o să prezinte ”filmul”, o să iasă marele lider să țină o cuvântare.

Probabil, rușii și cu Krasnoselski vor să ducă cazul la ONU, să se plângă, să se victimizeze și să arate că cetățenii ruși sunt în pericol. O făcătură ca și celelalte din săptămânile trecute. O făcătură așa cum a fost și cu materialul exploziv detonat anul trecut în Tiraspol. 

Același joc, ușor predictibil, ușor de dejucat”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.