Jens Stoltenberg anunță că orașul asediat Bahmut ar putea cădea în mâinile rușilor în zilele următoare


  • ACP
  • Mar 8, 2023 19:31
  • 1163
Jens Stoltenberg anunță că orașul asediat Bahmut ar putea cădea în mâinile rușilor în zilele următoare

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a făcut anunțul că orașul ucrainean Bahmut, în jurul căruia s-au dus lupte grele în ultimele săptămâni și care este asediat de mai multe zile, ar putea să cadă în mâinile armatei ruse cât de curând, în ciuda pierderilor imense de trupe și echipamente militare suferite de invadatori. 

Serviciile de informații britanice informaseră presa zilele trecute că luptele din jurul Bahmutului epuizau atât efectivele apărătorilor ucraineni, cât și cele ale armatei ruse invadatoare, iar situația aceasta nu mai putea continua prea multa vreme.

"Ceea ce vedem este că Rusia aruncă mai multe trupe, mai multe forțe, iar ceea ce îi lipsește Rusiei privind calitatea, ei încearcă să compenseze în cantitate. Au suferit pierderi mari, dar în același timp nu putem exclude faptul că Bahmut ar putea cădea în cele din urmă, în zilele următoare", a declarat Stoltenberg la reuniunea miniștrilor Apărării din UE, ce a avut loc la Stockholm.

Căderea acestui oraș, a mai spus înaltul oficial NATO, nu ar însemnă neapărat un punct de cotitură a războiului, ci doar "evidențiază faptul că nu ar trebui să subestimăm Rusia. Trebuie să continuăm să oferim sprijin Ucrainei", a subliniat secretarul general al Alianței. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.