Daniel Uncu: "O narațiune propagandistică moscovită sulfuroasă scaldă mediul online. Anume, aceea că extinderea NATO spre Est a făcut, de fapt, ca Rusia să atace Ucraina. Nicidecum!"


Daniel Uncu: "O narațiune propagandistică moscovită sulfuroasă scaldă mediul online. Anume, aceea că extinderea NATO spre Est a făcut, de fapt, ca Rusia să atace Ucraina. Nicidecum!"

Vicepreședintele partidului parlamentar Alternativa Dreaptă, Daniel Uncu, demontează, într-o postare pe Facebook, narațiunea kremlinistă toxică potrivit căreia extinderea NATO spre Est reprezintă factorul care a determinat Rusia să atace Ucraina. De asemenea, Daniel Uncu punctează rațiunile care au stat la baza aderării țărilor ex-comuniste la Alianța Nord-Atlantică. 

"De mult timp încoace, o narațiune propagandistică moscovită sulfuroasă scaldă mediul online. Anume, aceea că extinderea euroatlantică spre Est a făcut, de fapt, ca Rusia să atace Ucraina.

Nicidecum, domnilor!

Invadarea Ucrainei este exclusiv rezultatul criminal al viselor umede, revanșarde, utopic-imperialiste și nostalgic-sovietice ale fostului kagebist, păstor a zeci de asasinate politice împotriva incomozilor și a opozanților interni, deținător al unei averi personale imposibil de justificat legal, lider de facto al unei grupări politico-economice organizată infracțional și dictator absolut al unui popor mancurtizat.  

Narațiunea asta ticăloasa încearcă să justifice în primul rând războiul declanșat împotriva Ucrainei și, în al doilea rând, întreaga politică de cotropire și înghețare a conflictelor aferente dusă de Moscova, din Transnistria și până în Nagorno-Karabach. O tot aud, recurent, de cel puțin 7 ani încoace. Am mai demontat-o acum câțiva ani, dar se rostogolește din nou în social media, ceea ce m-a făcut să revin cu precizările de mai sus.

Un amănunt (!?) suplimentar important. Extinderea euroatlantică spre Est a avut două componente justificative cu valoare economică și moral-politică irefutabile.

Primul este acela că ea s-a produs (și continuă sa se producă!) în virtutea dorinței legitime a popoarelor, ieșite revoluționar în libertate din spatele cortinei de fier, de a se pune la adăpost de Leviathanul genocidar post-sovietic, înainte ca acesta să își revină după colapsul așteptat și dorit de zeci de milioane de oameni din Europa Centrală și de Est. Aderarea la spațiul euro-atlantic s-a consumat pe fondul acestei inteligențe geopolitice și geostrategice a țărilor foste comuniste, inteligență vizionara care, iată, acum își confirmă cu prisosință folosul.

Al doilea este acela că oamenii, în majoritatea lor, au intuit și, apoi, au înțeles că oricât de perfectibil ar fi Occidentul capitalist, bunăstarea și aspirațiile individuale nu se pot construi decât  în democrație, în realitatea dură, da (!), a pieței libere, în spațiul libertății de expresie, al libertății de asociere, al libertății de credință, în spațiul statului de drept. Nicidecum, în arealul dictaturii, al tiraniei, al autocrației, al colectivismului, al alienării, al înregimentării individului și al încarcerării individului. Această înțelegere a realității a făcut ca milioane de oameni să fugă dinspre spațiile concentraționare înspre spațiul libertății și nu invers!  

Se pare, așadar, că disperarea și frustrarea Kremlinului crește pe zi ce trece, ceea ce activează, iată, la maximum cohortele de propagandiști/troli scufundați în cenușa imperiului, întru manipularea ordinară a celor slabi de minte și de înger", precizează Daniel Uncu într-o postare pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.