”Academicul limbii moldovenești”


”Academicul limbii moldovenești”

De ultimă oră kuliokarul Dodon o face pe “academicul limbii moldovenești”, întrebându-se nedumerit, dar și vădit nemulțumit de faptul că toată legislația cu “limba moldovenească” va fi modificată în cea cu limba română în conformitate cu Hotărârea Curții Constituționale.

Dacă pe cel mai antinațional și cel mai corupt ex-președinte îl interesează "pericolul limbii române", pe mine și pe foarte mulți cetățeni ai Republicii Moldova ne interesează de ce până în prezent acest individ profund corupt, ca mulți dintre ortacii lui socialiști, mai sunt în libertate și execută în continuare cu docilitate toate indicațiile Kremlinului?

În cazul în care inculpatul Dodon a uitat cum lua bani de la Plahotniuc pentru finanțarea partidului ("Dați-i lui Costea și mâine o să-i dea lui Cornel") sau cum scria "donoase/denunțuri" lui Putin despre situația politică de la Chișinău la indicația serviciilor secrete rusești (”...eu tot timpul îi scriu notele lui Putin”), atunci îi prezentăm AICI secvențele video ca probe incontestabile, în speranța și sincera dorință ca judecătorii Curții Supreme de Justiție să dea cât mai curând verdictul, astfel creându-i condiții dintre cele mai propice kuliokarului Dodon să-și aprofundeze studiile academice în domeniul "limbii moldovenești" în penitenciarul nr.13. Cu certidudine, pentru aceasta "academicul limbii moldovenești" întrunește toate condițiile.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.