Șefii Bisericii Luterane a Suediei vor că niciun pastor să nu mai refuze cununiile între gay, în timp ce politicienii de dreapta îi invită să își facă biserica lor, pentru astfel de persoane


  • ACP
  • Feb 25, 2023 10:56
  • 951
Șefii Bisericii Luterane a Suediei vor că niciun pastor să nu mai refuze cununiile între gay, în timp ce politicienii de dreapta îi invită să își facă biserica lor, pentru astfel de persoane

Episcopii Bisericii Suediei și-au exprimat săptămână aceasta o poziție clară în privință preoților care refuză să cunune cuplurile de același sex, după ce mai mulți politicieni aparținând Partidului Democrat din Suedia și-au declarat, zilele trecute, sprijinul pentru acești preoți. Politicienii de dreapta au făcut acest lucru după ce mai mulți episcopi au indicat că nu vor hirotoni preoți care sunt împotriva căsătoriilor gay, în ciuda faptului că sinodul Bisericii din toamna trecută a votat împotriva a două moțiuni care doreau să introducă obligația clericilor de a oficia cununii între persoane de același sex.

„Dacă episcopii sunt conduși de o ideologie care nu este de acord cu credința creștină – dar vor să abordeze o religie curcubeu non-biblică – ar trebui să înceapă o propria lor comunitate”, au afimat democrații suedezi despre conducătorii Bisericii Suediei într-un articol de opinie din Expressen. 

Episcopii Sören Dalevis, Mikael Mogren și Andreas Holmberg susțin însa public faptul că familia formată în urma căsătoriei între persoane de același sex nu ar fi contrară învățăturii biblice.

„Dumnezeu nu face diferența între oameni” și „dragostea este iubire” au răspuns ei în Expressen politicienilor de dreapta. Episcopii promit că nu vor obliga preoții să cunune cupluri homosexuale, dar susțin că scopul lor este ca toți preoții din Biserica Suediei să căsătorească astfel de cupluri. 

„Obiectivul nostru comun în privința cununiilor este ca toți preoții să căsătorească fericiți și de bunăvoie cu cupluri de sexe diferite și cupluri de același sex. Această imagine țintă este un ghid în munca noastră cu admiterea candidaților preoți și în munca noastră de promovare și supraveghere în eparhiile noastre”, au spus episcopii Bisericii Suediei, potrivit Expressen – sursa AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.