Dacă Rusia nu va fi îngenuncheată, ci doar învinsă, noi, europenii, vom continua să fim amenințați în permanență. Occidentul poate și trebuie să rezolve, o dată pentru totdeauna, vechea problemă a barbariei rusești din coasta civilizației greco-romane


Dacă Rusia nu va fi îngenuncheată, ci doar învinsă, noi, europenii, vom continua să fim amenințați în permanență. Occidentul poate și trebuie să rezolve, o dată pentru totdeauna, vechea problemă a barbariei rusești  din coasta civilizației greco-romane

Occidentul trebuie să rezolve pentru totdeauna vechea ”Problemă Rusă”, și asta nu se poate realiza decât prin îngenuncherea militară totală a Rusiei, avertizează scriitorul și traducătorul Cristian Bădiliță, pe Facebook. Vă prezentăm o parte dintre concluziile sale: 

”Dacă Rusia nu va fi îngenuncheată, ci doar învinsă, noi, europenii, vom continua să fim amenințați și tracasați sine die. Acest război nu e o „problemă ucraineană”, e vechea „Problema Rusă”, pe care Europa nu a știut, nu a vrut sau nu a putut să o rezolve de la 1800 încoace. 

Napoleon a vrut, însă n-a avut timp și răbdare. Hitler a vrut, dar n-a putut (mai bine!). Nu întîmplător cei mai mari dictatori din istoria modernă a Europei și-au dorit lichidarea Rusiei, sora lor geamănă. După al Doilea Război, URSS nu era o prioritate pentru Occidentul obosit, devastat, cu probleme coloniale și sociale foarte grave. Abia acum Occidentul poate și trebuie să rezolve, o dată pentru totdeauna, chestiunea rusă, chestiunea megaturmei barbare din coasta civilizației greco-romane. 

Rusia nu e decît o CARCASĂ greco-romană și creștină. Rușii nu au fost niciodată un popor, ci o turmă supusă unei succesiuni de tirani. Nu au avut niciun minut de libertate individuală, demnitate individuală și democrație. Peste 80% dintre rușii de azi sunt de partea crimei și a expansiunii. Ce pot exporta rușii în materie de civilizație sau „mod de viață”? NIMIC. Exportă ce sînt ei înșiși: barbarie”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.