Comuniști noi, manipulări vechi. ,,Reformatul” Partid Comunist austriac cere stoparea ajutorului militar pentru Ucraina, dar declară că ,,este alături de poporul ucrainean”. Minciunile și manipulările comuniștilor putiniști


Comuniști noi, manipulări vechi. ,,Reformatul” Partid Comunist austriac cere stoparea ajutorului militar pentru Ucraina, dar declară că ,,este alături de poporul ucrainean”. Minciunile și manipulările comuniștilor putiniști

Partidul Comunist Austriac – care pretinde că ar fi o formațiune ,,reformată” – iubește să folosească în spațiul public o retorică a dublelor standarde. Comunicatele de presă publicate pe site-ul partidului (kpoe.at) servesc drept dovadă în acest sens. Comuniștii se încurcă în minciuni, afirmând că sprijină poporul ucrainean, dar, pe de altă parte, cer stoparea ajutorului militar furnizat de statele UE către Ucraina și poporul acesteia în lupta pentru libertate, unitate și independență. 

În Uniunea Europeană numai Viktor Orban se opune furnizării armamentului occidental către Ucraina. De fapt, furnizarea de arme occidentale către Ucraina este singura cale pentru scurtarea războiului și eliberarea tuturor teritoriilor într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat, de sub ocupația rusească. 

Aceste aspecte nu sunt înțelese la Viena, fie că vorbim de conservatori, liberali sau comuniști. Site-ul partidului comunist este plin de imagini care ilustrează tricolorul rusesc, insistându-se pe solidaritatea cu poporul rus.  

Minciunile și manipulările comuniștilor putiniști

Vă prezentăm mai jos ce anume cer comuniștii austrieci în plin război de agresiune rusă în Ucraina:

„Livrările de arme prelungesc războiul, dar nu salvează vieți omenești în Ucraina. Livrările de arme planificate de statele occidentale amenință Ucraina cu o soartă similară cu cea a Siriei. Ele pot prelungi războiul, dar nu pot înfrânge superioritatea militară copleșitoare a Rusiei. Dar cu cât mai mult durează luptele, cu atât mai mulți civili își pierd viața și cu atât mai multe pagube suferă Ucraina. Mai presus de toate, industria de armament are un interes vital în livrările suplimentare de arme către zona de luptă. Prin urmare, KPÖ respinge livrările de arme în zona de criză și solicită, în schimb, eforturi diplomatice și o soluție negociată a conflictului. În special Uniunea Europeană poate exercita presiuni asupra Rusiei și a lui Putin prin sancțiuni împotriva bazei sale economice și de putere-politică”. (a se observa că cele nouă pachete de sancțiuni aplicate de UE împotriva Rusiei nu o împiedică pe aceasta să oprească războiul!).

“Sancțiunile trebuie să lovească baza economică și de putere-politică a lui Putin”.

“Din perspectiva oamenilor din Ucraina și Rusia afectați de război, luăm în considerare și cererea de sancțiuni. Bineînțeles, "comunitatea internațională" nu trebuie să "cadă în brațele" agresorului. Dar sancțiunile trebuie să lovească în primul rând baza de putere a lui Putin, coteria de oligarhi ruși din jurul Kremlinului, pentru a fi eficiente și juste” (UE deja a aplicat nenumărate sancțiuni împotriva oligarhilor ruși din anturajul lui Putin, efectele le vedem cu toții!).

“Europa trebuie să își intensifice eforturile de decarbonizare. Acest lucru sporește presiunea asupra lui Putin și ar fi o contribuție mult așteptată la justiția climatică”.

“Conflictul din Ucraina dovedește că combustibilii fosili nu reprezintă doar un risc de securitate geopolitic, ci și un risc de securitate în materie de politică climatică. În orice caz, o lecție din actualul conflict este că Europa trebuie să își intensifice eforturile de decarbonizare și, astfel, să își reducă dependența de gazul rusesc, fără a deveni dependentă de gazul natural lichefiat din SUA” (duble standarde!!: nici cu Rusia, nici cu SUA !

“Situația de război actuală poate fi rezolvată în mod pașnic și durabil numai în cadrul unei ordini europene independente de securitate și pace”.

„Situația actuală este, înainte de toate, și o expresie a contradicțiilor profunde și nerezolvate ale ordinii europene de securitate și ale integrării capitaliste a Europei. De la sfârșitul Războiului Rece, Europa este formată doar din state cu o ordine socială capitalistă. Dezvoltarea inegală a acestora și dezechilibrele de putere economică și militară corespunzătoare alimentează contradicțiile imperialiste și conflictele dintre state. Dar contribuie, de asemenea, în mod semnificativ la formarea unor blocuri de state orientate spre politica militară și de putere. Extinderea spre est a NATO este atât o expresie, cât și unul dintre motoarele acestei evoluții. CPÖ respinge dezvoltarea blocurilor de state în această logică - și, în consecință, și aderarea Austriei la NATO” (adică, bravii comuniști austrieci cer lăsarea Europei de Est în hăul războaielor și ocupațiilor ruse, în timp ce ea, Austria, aflată în vestul Europei, înconjurată de state membre NATO, nu este afectată de războaiele ilegale purtate de Rusia).

„Situația conflictuală actuală din Europa poate fi rezolvată în mod pașnic și durabil doar în cadrul unei ordini europene independente de pace și securitate. O astfel de nouă ordine de securitate trebuie să se bazeze pe principiile dezarmării, echilibrului social și rezolvării pașnice a conflictelor și să cuprindă întreaga Europă”. (Europa unită este deja un construct ce vizează pacea. Marele pericol este Rusia putinistă, însă comuniștii austrieci ignoră programatic acest adevăr, încăpățânându-se să manipuleze).

„Trebuie să luptăm pentru soluții în loc să învârtim șurubul escaladării. Mai ales în situații de criză, vocile critice nu trebuie să fie reduse la tăcere. Războiul nu trebuie să fie un mijloc de politică”. (Comuniștii se prefac că nu știu că războiul declanșat de Rusia în Ucraina a escaladat de aproximativ 11 luni, începând cu 24 februarie 2022).

Susținerea separatismului din Ucraina

Amintim că, în 2019, consilierul local comunist din Graz, Kurt Luttenberger, s-a pretat să se pozeze în fața unui memorial dedicat liderului separatist pro-rus Alexander Zakharchenko. 

Zakharchenko a fost șeful miliției autoproclamatei "Republici Populare Donețk" din estul Ucrainei. Omul rușilor a fost acuzat de numeroase crime de război și de încălcarea drepturilor omului într-un raport al Amnesty International. Zakharchenko cerea ca "întregul teritoriu pierdut de imperiul rus să fie readus sub control". El a fost ucis într-un atac, în 2018, transmite derstandard.at.

Și șefa comuniștilor din Graz, Elke Kahr, se află din nou în centrul atenției. Într-o postare pe Facebook, ea critică atacurile Rusiei asupra Ucrainei, dar cu o nuanță relativizatoare: "Trupele trebuie să fie retrase, și asta de ambele părți". De ambele părți?!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.