Războiul lui Putin crește în mod semnificativ comunitatea LGBT+ din Rusia! Mulți ruși își schimbă genul în actele de identitate, încercând să scape de mobilizare


  • ACP
  • Feb 14, 2023 20:12
  • 1242
Războiul lui Putin crește în mod semnificativ comunitatea LGBT+ din Rusia! Mulți ruși își schimbă genul în actele de identitate, încercând să scape de mobilizare

Publicația independentă Mediazona informează că unii ruși au găsit un mod mai special de a încerca să scape de mobilizare, anume prin schimbarea genului în actele de identitate, conform analizei datelor publicate de Ministerul de Interne al Rusiei. 

În fiecare lună, ministerul rus al Internelor publică informații privind numărul de pașapoarte noi emise și motivele eliberării acestora, astfel aflându-se faptul că anul trecut, „schimbarea de sex” a fost menționată drept motiv pentru eliberarea a 936 dintre noile pașapoarte, față de 554 de pașapoarte în 2021 și 428 în 2020. 

În decembrie 2022, 119 ruși au primit pașapoarte cu marcatori de gen actualizați, ceea ce e mai mult decât în oricare dintre celelalte luni anterioare înregistrate.

Jurnaliștii publicației ruse Mediazona spun că susținătorii drepturilor omului, care au vorbit cu ei, au explicat că această creștere "este probabil un rezultat al războiului din Ucraina și al represiunii de către Rusia a drepturilor LGBTQ+, întrucât persoanele transgender încearcă să evite mobilizarea și se tem că autoritățile ruse ar putea interzice cu totul tranziția în viitor"

Potrivit endocrinologului Eva-Lilith Tsvetkova, înainte de 24 februarie anul trecut, momentul începerii invaziei, transexualii care au făcut tranziția au fost, în general, eliminați din registrul preliminar destul de repede. 

„Li s-a spus: nu avem nevoie de tine", a explicat ea – sursa AICI.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.