SUA: președintele Joe Biden a ordonat crearea unui departament special care să investigheze ”fenomenele aeriene neidentificate”


  • ACP
  • Feb 14, 2023 16:24
  • 920
SUA: președintele Joe Biden a ordonat crearea unui departament special care să investigheze ”fenomenele aeriene neidentificate”

Luni, în timpul unei scurte conferințe de presă, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby, a spus că președintele Joe Biden a ordonat crearea unui birou interagenții care să investigheze „fenomenele aeriene neidentificate”, după ce a dat în ultimele zece zile seria de ordine de doborâre a obiectelor zburătoare detectate în spațiul aerian nord-american. 

„Președintele, prin consilierul său pentru securitate națională, a îndrumat astăzi crearea unei echipe interagenții care să studieze implicațiile politice mai largi pentru detectarea, analiza și eliminarea obiectelor aeriene neidentificate care prezintă riscuri fie pentru siguranță, fie pentru securitate”, a declarat Kirby de la Casa Albă. 

„Fiecare element al guvernului își va dubla eforturile pentru a înțelege și a atenua aceste evenimente”, a spus Kirby. 

”Niciunul dintre cele trei obiecte doborâte recent de forțele americane nu a reprezentat o amenințare și niciun semn de comunicare sau <manevrare sau capabilități de propulsie> nu a venit de la obiecte", a mai adăugat putatorul de cuvânt. 

Prima sesiune de informare dedicată acestui fenomen a avul loc în iunie 2021, sub comanda președintelui Biden, după ce s-a remarcat că astfel de fenomene aeriene neidentificate au fost raportate mai mulți ani la rând fără vreo explicație sau examinare profundă din partea Washingtonului, a explicat purtătorul de cuvânt. 

Anunțul făcut luni de la Casa Albă vine pe fondul preocupărilor privind securitate națională după ce armata americană a doborât, numai luna aceasta, patru obiecte care zburau desupra Americii de Nord – un balon spion chinezesc în largul coastei Carolinei de Sud și trei obiecte similare în Alaska, Michigan și Canada. 

Senatorul republican de Florida, Marco Rubio a pus la îndoială motivele pentru care Administrația Biden ar crea o nouă agenție, întrebând: 

„De ce creează Casa Albă o nouă echipă interagenție pentru a monitoriza, investiga și raporta obiectele aeriene neidentificate, când avem deja <Biroul de rezolvare a anomaliilor pentru toate domeniile>, la a carui apariție am lucrat acum mai bine de doi ani?” – sursa AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.