În anii de foame ai ,,Perestroikăi”, Ucraina trimitea Rusiei ajutoare alimentare. Astăzi Rusia mușcă mâna celor care au hrănit-o


În anii de foame ai ,,Perestroikăi”, Ucraina trimitea Rusiei ajutoare alimentare. Astăzi Rusia mușcă mâna celor care au hrănit-o

În timpul "Perestroikăi" din 1986-1991, când în Rusia exista un deficit acut de produse alimentare, Ucraina a fost prima țară care a sărit în ajutorul rușilor, trimițând la Moscova și în alte regiuni mari ale Rusiei numeroase transporturi cu alimente, deși nu de primă importanță, dar necesare. Fabricile de producție ucrainene furnizau zahăr și cârnați rușilor.

Acest lucru a fost raportat pe Twitter de canalul Historical Photos. Ca dovadă, primul ziar independent din spațiul post-sovietic, Style of Life a postat câteva fotografii din acea perioadă. 

Evident, 1991 a fost anul cel mai îngrijorător pentru majoritatea rușilor, întrucât se temeau că fabricile și întreprinderile vor înceta să funcționeze și, ca urmare, vor muri de foame. Cu toate acestea, guvernul lui Mihail Gorbaciov i-a liniștit pe cetățeni în mod tradițional: prin intermediul presei de propagandă.

"Ucraina trimite cârnați și zahăr în Rusia. Nu va fi foamete - va fi suficientă făină și vor fi suficienți cartofi pentru toată iarna", se arată în legenda fotografiei, care înfățișează cozi interminabile și fețe deprimate, transmite soc.obozrevatel.com cu trimitere la sursa menționată. 

De aproape un an de zile, Rusia săvârșește un adevărat genocid pe teritoriul Ucrainei, probabil drept recunoștință pentru grânarii ucraineni care au hrănit Moscova zeci de ani sub ocupația sovietică și nu doar. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.