Războiul din Ucraina a devenit un fapt cotidian oarecare, deși acum mor zilnic mai mulți oameni decât în urmă cu un an, iar situația civililor s-a înrăutățit considerabil


Războiul din Ucraina a devenit un fapt cotidian oarecare, deși acum mor zilnic mai mulți oameni decât în urmă cu un an, iar situația civililor s-a înrăutățit considerabil

Merită remarcată și evoluția locului pe care îl ocupă războiul din Ucraina în ierarhia știrilor.

În primele două luni ale războiului toate redacțiile mari din lume avea live-text-uri (transmisii în direct?) 24/7 cu războiul din Ucraina pe primul loc.

Apoi live-text-urile au căzut pe locul al doilea, după care redacțiile internaționale au renunțat la ele. În locul lor au apărut știri punctuale care când și când mai prind primul loc, dar din ce în ce mai rar.

Încet-încet războiul din Ucraina a devenit un fapt cotidian oarecare - cel mai probabil „nu mai face trafic”. Realitatea din teren e diferită de realitatea redacțiilor și a rețelelor sociale, în Ucraina cred că acum mor zilnic mai mulți oameni decât în urmă cu aproape un an. Civilii ucraineni suferă mult mai mult decât în urmă cu un an în condițiile în care alimentarea cu energie electrică este în continuare problematică, nu mai vorbim de piața muncii și starea generală a economiei ucrainene.

Este o doză de cinism în lumea asta, o adaptare la ce se întâmplă în jurul nostru, cum zicea tatăl unui prieten: „omul se obișnuiește și spânzurat după o vreme”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.