Viceministrul ucrainean de Externe: "Rusia trebuie să experimenteze prin ce au trecut germanii în mai 1945!"


Viceministrul ucrainean de Externe: "Rusia trebuie să experimenteze prin ce au trecut germanii în mai 1945!"

Ucraina și partenerii săi occidentali trebuie să găsească o modalitate de a se asigura că Rusia își va schimba intențiile agresive și abordarea războinică a politicii externe după victoria forțelor ucrainene, a declarat viceministrul ucrainean de Externe Andriy Melnyk.

Potrivit oficialului, Formula Ucraineană de Pace este primul pas către pregătirea ordinii mondiale postbelice. Pe de altă parte, la unison cu această formulă, ucrainenii trebuie să se gândească la modul în care Rusia ar fi prezentată și percepută în întreaga lume și în ce măsură va putea influența ordinea mondială în viitor.

"Partenerii noștri occidentali spun: ați ajuns aici, la granițele din 1991, acest lucru fiind realist. Nimeni acolo nu exclude probabilitatea unui astfel de scenariu și nimeni nu neagă că forțele noastre armate sunt capabile să facă asta", a zis Melnyk.

"Dar ce urmează? Răspunsul meu este simplu: Rusia trebuie să experimenteze prin ce au trecut germanii în mai 1945. Și nu mă refer doar la o capitulare necondiționată fără negocieri... Nimeni nu a negociat cu Hitler, deși el a încercat să facă asta... Asta este nu suficient. Dar ce s-a întâmplat mai departe? A existat un așa-numit proces de denazificare – care este ceea ce au vrut rușii să desfășoare aici", a adăugat acesta. 

Melnyk a menționat că este puțin probabil ca Ucraina să ocupe Rusia. Potrivit acestuia, întrebarea principală este cum faci societatea din Rusia "să nu se mai gândească la modalități de a anihila o țară vecină".

"Aici trebuie să ne gândim împreună cu partenerii noștri - americani, germani, britanici - cum să facem imposibil un nou mare război. Acestea sunt problemele care ne preocupă", a subliniat viceministrul. (sursa: Kyiv Post)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.