Președintele Croației, rafală publică de narative pro-Kremlin. Cele mai recente declarații prin care s-a poziționat de partea Rusiei agresoare


  • ACP
  • Jan 27, 2023 17:54
  • 1009
Președintele Croației, rafală publică de narative pro-Kremlin. Cele mai recente declarații prin care s-a poziționat de partea Rusiei agresoare

Președintele Croației a făcut joi o declarație total aliniată intereselor Rusiei agresoare, comentând despre decizia din această săptămână a Statelor Unite, Poloniei, Germaniei și altor țări occidentale de a trimite tancuri armatei ucrainene că nu va face decât să prelungească mai mult războiul din Ucraina. 

"Acest lucru nu va face decât să prelungească războiul. Dacă SUA și Rusia nu pot cădea de acord, ceea ce nu e la orizont, războiul nu se va termina", a declarat joi președintele Zoran Milanovic, în timpul unei vizite la o fabrică din capitala tarii sale, Zagreb. 

"După unii, al treilea război mondial a început. O să rămân departe de această problemă. În ceea ce privește tancurile - tancurile rusești și cele americane pot arde la fel de bine", a continuat acesta. (sursa: AICI)

Milanović și-a creat în ultimele luni o reputație de susținător al Rusiei, opunându-se atât antrenării trupelor ucrainene în Croația ca parte a ajutorului UE pentru țara invadată, cât și admiterii Finlandei și Suediei în NATO pe fondul războiului purtat la scară largă de Rusia împotriva Ucrainei. În același timp, a avut poziții comune cu Ungaria, declarând că nu sprijină sancțiunile împotriva Moscovei, dar și caracterizând conflictul din Ucraina drept un război proxy între Rusia și Statele Unite. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.