Autoritățile medicale din SUA propun o nouă schemă de vaccinare cu boosterul împotriva COVID-19


  • ACP
  • Jan 25, 2023 15:46
  • 208
Autoritățile medicale din SUA propun o nouă schemă de vaccinare cu boosterul împotriva COVID-19

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a prezentat luni un plan nou pentru programul de revaccinare a americanilor împotriva COVID-19, înainte de întâlnirea de joi a experților în vaccinuri ai agenției, program care propune o actualizare anuală a vaccinurilor COVID-19 pentru majoritatea adulților.

Conform celor de la FDA, administrarea unui vaccin actualizat anual, similar cu administrarea vaccinurilor antigripale pare a fi "rezonabilă", dar "orice plan pentru vaccinuri COVID-19 actualizate trebuie să țină cont de timpul necesar pentru a fi produse suficiente doze de vaccin".

"O decizie cu privire la compoziția recomandată a vaccinului ar putea fi luată la timp pentru ca orice vaccin actualizat să fie în producție, pentru a fi gata pentru utilizare cel târziu în luna septembrie a fiecărui an calendaristic", se mai arată în documentul publicat de FDA în care este prezentat noul plan de vaccinare. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.