Daniel Uncu: "Germania a devenit cea mai mare problemă a coeziunii europene, cel mai teribil balast occidental al NATO"


Daniel Uncu: "Germania a devenit cea mai mare problemă a coeziunii europene, cel mai teribil balast occidental al NATO"

În contextul în care Guvernul de la Berlin ezită în ceea ce privește sprijinirea Ucrainei cu tancuri Leopard 2, consultantul politic Daniel Uncu, membru al partidului conservator Alternativa Dreaptă, a reliefat că Germania s-a dovedit în ultimii 30 de ani a fi "cea mai mare problemă a coeziunii europene, (...) cel mai teribil balast occidental al NATO".

"Germania politică?  

O combinație catastrofală pentru Europa, între prostie/stângism și, generic, interese economice proprii via Kremlin!  

Istoric vorbind, evident pentru toată lumea, Rusia a investit masiv pentru a construi dependența energetică a Germaniei de resursele rusești. Iar Germaniei i-a plăcut și a sfidat întreaga Europă pentru interesele ei proprii. Și, o sfidează în continuare, cot la cot cu socialista Franță a lui Macron.  

În ceea ce îi privește pe ultimii cancelari germani de după Kohl, toți au fost fie idioți stângiști utili ai Kremlinului (Scholz), fie au fost profund atașați prin formare familială și educațională ideologiilor Stângii și ale URSS/Rusiei (Merkel), fie au fost pur și simplu cumpărați pe bani grei de același Kremlin (Schroeder).

Germania - grație cancelarilor ei de după Kohl, cum spuneam - a devenit de fapt cea mai mare problemă a coeziunii europene, cel mai toxic și mai fervent agent al denaturării ideii primordiale, fondatoare, creștin-democrate a UE și cel mai teribil balast occidental al NATO, în ultimii 30 de ani. Vin tare din urmă, pe filieră NATO, Turcia lui Erdogan și Ungaria lui Orban...!  

Și, să nu uităm, tot ea, Germania tovarășei Merkel, a fost artizanul exasperării britanice, care a culminat cu ieșirea Regatului Unit din UE.

Și, în acest moment extrem grav pe care invadarea Ucrainei de către gașca filetistă, mafiotă, asasină și cleptocrată de la Kremlin, îl produce, aceeași Germanie pune bețe în roate susținerii politico-militare a Kievului.  

Când Lord Ismay afirma că rolul NATO este 'to keep the Soviet Union out, the Americans in, and the Germans down' ( să țină Uniunea Sovietică afară, Statele Unite în interior și pe nemți la pământ) știa foarte bine ce spune...!", a scris Daniel Uncu într-o postare pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.