Antena 3/CNN și RTV susțin o operațiune rusească anti-România și anti-BOR, mințind de zile-n șir că popii FSB-iști ai Bisericii Ruse din Ucraina ar fi ”preoți români”. România, românii și limba română NU au nici cea mai mică legătură cu această campanie gonflată de FSB


Antena 3/CNN și RTV susțin o operațiune rusească anti-România și anti-BOR, mințind de zile-n șir că popii FSB-iști ai Bisericii Ruse din Ucraina ar fi ”preoți români”. România, românii și limba română NU au nici cea mai mică legătură cu această campanie gonflată de FSB

Analistul George Rîpă avertizează, pe Facebook, că Antena 3 / CNN și RTV susțin din plin o operațiune de propagandă rusească, parte a războiului hibrid al Kremlinului, prin care mint că popii Bisericii Ruse din Ucraina, care justifică genocidul Rusiei și fac jocurile subversive ale Kremlinului, ar fi ”preoți români”, deși aceștia nu au nici cea mai mică lăgătură cu România și BOR. Mai mult, impostorul Longhin Jar susține o schismă în sânul BOR. Această campanie pe televiziuni și activarea unor personaje dubioase, care rostogolesc pe rețelele de socializare narativele agenturii Bisericii Ruse, arată că avem de-a face cu o campanie rusească eficient regizată în spațiul românesc. Unde sunt instituțiile care ar trebui să ne protejeze de războiul informațional declanșat de serviciile rusești din informații? 

Podul.ro vă prezintă în integralitate comentariile lui George Rîpă: 

”La RTV este în plină desfășurare o operațiune de propagandă rusă și de război informațional. Este o continuare la ce am văzut săptămâna trecută la A3-Gâdea. 

Pe scurt, realitatea: Statul ucrainean a intervenit în bisericile care sunt sub jursidicția Patriarhiei Moscovei și în care se face propagandă rusă. În unele dintre aceste biserici, preoții ortodocși ce țin de Moscova justifică invazia rusă și unii chiar îndeamnă la genocid. Sau, cel puțin, îl justifică. Deci, ce face statul ucrainean este o chestiune de securitate națională. 

Printre preoții care țin de Moscova se numără și unii preoți români care nu au nici legătură cu Biserica Ortodoxă Română, ba chiar au o lungă tradiția în a critica BOR. De ce critică BOR? Pentru că BOR s-a distanțat de Biserica Ortodoxă Rusă. BOR e cu Vestul. 

Operațiunea de manipulare e simplă: RTV și A3 încearcă să transforme povestea într-o campanie anti-Kiev. Ei mint mizerabil și spun că acțiunile Kievului au legătură cu românii. Nu au! 

Singurul din studio care a arătat că acei preoți țin de Patriahia Moscovei și că nu discutăm de o campanie anti-românească a fost euro-parlamentarul Chris Terheș. Asta a stârnit reacția grobiană a unor personaje precum Geluțu Violatorul. 

PS: Poziția BOR în toată această criză a fost admirabilă. S-a ținut departe de ceea ce pare a fi o operațiune FSB extrem de bine executată și finanțată. 

Alte instituții ale statului sunt însă plătite să acționeze. CNA, SRI, SIE. Unde sunteți oameni buni? Nu s-a terminat vacanța de Crăciun? Faceți punte cu vacanța de Paște?”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.