Câți copii ucraineni au fost răpiți de hoardele Kremlinului începând cu 1 ianuarie 2023. Reprezentantul SUA la OSCE: "În ultimele săptămâni, Rusia și-a dublat unele dintre cele mai josnice comportamente!"


Câți copii ucraineni au fost răpiți de hoardele Kremlinului începând cu 1 ianuarie 2023. Reprezentantul SUA la OSCE: "În ultimele săptămâni, Rusia și-a dublat unele dintre cele mai josnice comportamente!"

Începând cu 1 ianuarie 2023, hoardele Kremlinului au răpit și deportat în Rusia aproximativ 2.000 de copii ucraineni. Rusia continuă totodată operațiunile de filtrare. Informațiile au fost prezentate de Michael Carpenter, reprezentantul SUA la OSCE.

"În ultimele săptămâni, am văzut Rusia dublându-și în Ucraina unele dintre cele mai josnice comportamente. Asta include continuarea îndepărtării forțate a copiilor din familiile și casele lor din Ucraina și transferarea acestora în Rusia. Începând cu Anul Nou, Rusia a răpit aproximativ 2.000 de copii din Ucraina, sub pretextul de a-i proteja de violența continuă a războiului. Am evaluat că forțele rusești au transferat sau deportat ilegal în Rusia mii de civili ucraineni din zonele pe care le controlează, în cadrul unor operațiuni de filtrare, ceea ce reprezintă o încălcare gravă a Convențiilor de la Geneva", a zis Carpenter. 

De asemenea, Carpenter a precizat că așa-zisele autorități din teritoriile ocupate de Rusia în estul Ucrainei întocmesc liste cu tinerii de 16 ani care vor fi recrutați pentru a se alătura războiului atunci când vor ajunge la majorat. 

"În ceea ce privește copiii cărora Rusia le permite să rămână în regiunile ocupate Donețk și Lugansk, autoritățile locale de tip marionetă întocmesc deja liste cu copiii care să se alăture războiului când vor ajunge la majorat. Copiii născuți în 2005 și 2006 ar fi deja supuși înrolării militare obligatorii. Această planificare anticipată de a folosi copiii Ucrainei drept carne de tun pentru războiul Rusiei este – nu am alte cuvinte – pur și simplu malefică. Ar fi, de asemenea, o încălcare a legilor războiului ca Rusia să înroleze cetățeni ucraineni din zonele pe care le ocupă", a mai precizat acesta. (sursa: Euromaidan Press)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.