Olaf Scholz, protectorul din umbră al lui Putin, somat din nou de parlamentarii germani să trimită arme Ucrainei


Olaf Scholz, protectorul din umbră al lui Putin, somat din nou de parlamentarii germani să trimită arme Ucrainei

Șefa comisiei de apărare a Bundestagului Germaniei, Marie-Agnes Strack-Zimmermann, a reacționat la decizia Franței de a transfera „tancuri cu roți” AMX-10RC și vehicule blindate Bastion în Ucraina și a cerut cancelarului Olaf Schol ca Germania să țină pasul cu vecinii săi, altfel la fel de protectori cu Putin când vine vorba de măsuri ferme împotriva agresiunii ruse din Ucraina.

Marie-Agnes Strack-Zimmerman i-a cerut din nou cancelarului Olaf Scholz să aprobe decizia ca Germania să tranfere în Ucraina tancurile de luptă germane Leopard 2. Ea a spus acest lucru în contextul deciziei Franței de a extinde gama de arme furnizate Ucrainei.

„Alte țări partenere conduc din nou. Acum le putem urma și noi exemplul, în spiritul prieteniei franco-germane, nu, Olaf Scholz? Mingea este acum în terenul Berlinului.”, a scris Strack-Zimmerman într-o postare pe Twitter. 

După cum se știe, Olaf Scholz, în discursul de Anul Nou adresat concetățenilor săi, a spus că Berlinul va continua să sprijine Ucraina în a rezista în fața agresiunii Federației Ruse, însă, cu toate acestea, autoritățile germane încă nu îndrăznesc să predea tancuri Ucrainei, ceea ce partidele de opoziție germane, în special Partidul Verzilor, au cerut în mod repetat. 

La finele anului recent încheiat, aceeași Marie-Agnes Strack-Zimmermann, președinta comisiei de apărare a Bundestagului, referindu-se la refuzul lui Scholz de a-și asuma decizia transferării de tancuri în Ucraina, numea acest gest ca fiind unul „neinteligibil și obtuz”.

Președintele comitetului consideră că decizia corectă ar fi planificarea aprovizionării Ucrainei cu câteva luni înainte, iar acest lucru ar trebui făcut în strânsă cooperare cu armata ucraineană și partenerii NATO.

"Rusia nu va înceta să terorizeze Ucraina. Germania ar trebui să dezvolte un scenariu cu partenerii săi cu privire la continuarea sprijinului în următoarele luni. Armele ar trebui să fie livrate preventiv în locurile în care apar deja blocaje", a spus Strack-Zimmerman.

Parlamentarul este sigur că astăzi aprovizionarea cu tancuri către Ucraina ar fi „un plus important pentru împingerea forțelor ruse în spate”, însă Scholz mai degrabă tânjește după momentul în care va relua cooperarea economică cu Rusia ca și cum nu a existat războiul dus de Kremlin împotriva Ucrainei, decât să fie preocupat de apărarea Ucrainei.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.