În Ierusalim a avut loc încă un atac extremist împotriva unui important obiectiv creștin


În Ierusalim a avut loc încă un atac extremist împotriva unui important obiectiv creștin

Potrivit presei din Israel, mai multe morminte din cimitirul creștin de pe Muntele Sion, din Ierusalimul de Est, au fost vandalizate în prima zi a anului de doi bărbați despre care se crede că ar fi extremiști israelieni. 

Cotidianul Haaretz spune că răufăcătorii au fost filmați de camerele de securitate începând din jurul orei 15.00, când au pătruns în cimitir, au spart cruci de marmură și au aruncat părți din crucile distruse în pietrele funerare pe care le-au răsturnat și spart, apoi au aruncat gunoaie pe pereții cimitirului. 

Poliția israeliană a declarat că a fost deschisă o anchetă cu privire la atacul în care au fost puse la pământ mai multe cruci și au fost distruse o serie de pietre de mormânt, în total fiind afectate 30 de morminte creștine, conform unui comunicat al Colegiului Universitar din Ierusalim (fostul Institutul American de Studii ale Țării Sfinte). 

Într-un tweet postat marți, Ministerul de Externe al Israelului a condamnat "actul de vandalism impotriva bisericii protestante" insistand că "acest act nu este nici religios, nici etic, iar autorii săi trebuie aduși în fața justiției"

"Statul Israel a garantat încă de la înființare libertatea de cult și religie pentru membrii fiecărei credințe și va continua să fie astfel", a concluzionat comunicatul ministerului. 

Cimitirul creștin a mai fost vandalizat în trecut, iar în ultimii ani clerul creștin și proprietățile mai multor biserici din zonă au avut de suferit abuzuri repetate din partea extremiștilor israelieni, chiar și o biserică ortodoxă românească fiind ținta unui atac extremist anul trecut – detalii AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.