Coreea de Sud avertizează regimul comunist din Coreea de Nord că nu va scăpa ușor după provocarea cu drone


  • ACP
  • Dec 29, 2022 13:43
  • 810
Coreea de Sud avertizează regimul comunist din Coreea de Nord că nu va scăpa ușor după provocarea cu drone

Președintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a răspuns, joi, la trimiterea dronelor armatei nord-coreene pe teritoriul țării sale, zilele trecute, avertizând regimul comunist din Coreea de Nord că nu va scapă ușor cu astfel de provocări. 

„Infiltrarea dronelor nord-coreene este inacceptabilă. Ar trebui să spunem Nordului că va plăti întotdeauna un preț mare pentru provocările sale”, a precizat Yoon, în timpul vizitei sale la Agenția pentru Dezvoltarea Apărării (ADD) din Daejeon, unde a inspectat stadiul dezvoltării tehnologiei de apărare, inclusiv sistemele de supraveghere și interceptare. 

„În ceea ce privește activitățile care ne încalcă libertatea, doar pedepsele și răzbunările stricte pot descuraja provocările. Fie că dețin arme nucleare sau alte arme de distrugere în masă, trebuie să transmitem un mesaj clar celor care organizează provocări. Nu ar trebui să ne fie niciodată frică sau să ezităm”, a mai spus președintele sud-coreean cu ocazia vizitei de lucru. 

Coreea de Nord a trimis, recent, cinci drone ușoare de recunoaștere în spațiul aerian al Coreei de Sud, dintre care una a călătorit până în nordul Seulului și s-a întors apoi în Coreea de Nord, iar celelate patru au zburat mai mult în jurul insulei Ganghwa din Incheon, în largul coastei de vest. 

Deși armata sud-coreeană a tras mai multe focuri de avertizare și a trimis avioane de luptă și elicoptere de atac împotriva acestora, nu a reușit să le doboare, ceea ce a provocat o criză majoră de imagine armatei sud-coreene, din cauza incapacității ei de a distruge dronele inamice, în ciuda echipamentului sofisticat de care dispune. 

Președintele Yoon a dat de asemenea ordine ferme de trimitere a dronelor sud-coreene în Nord, „chiar cu riscul asumării extinderii războiului”, în cazul în care nord coreenii ar mai repeta acest tip de provocare – sursa AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.