Deputatul rus care a numit drept ”teroare” războiul lui Putin, a ”zburat” mortal de la balconul unui hotel din India


Deputatul rus care a numit drept ”teroare” războiul lui Putin, a ”zburat” mortal de la balconul unui hotel din India

Unul dintre cei mai bogați parlamentari ruși, Pavel Antov, a fost găsit mort în Ajunul Crăciunului, zdrobit de trotuar, lângă un hotel din Rayagad, India, după ce martorii oculari spun că alesul a planat de la balconul unei camere situate la etajul al treilea. La sfârșitul lunii iunie, Antov a numit bombardarea rusă a Kievului drept teroare. Cu doar două zile înainte de decesul său, pe 22 decembrie, bărbatul care îl însoțea pe Antov în India a murit, la fel de misterios, în același hotel.

Pavel Antov a fost găsit mort într-o baltă de sânge din apropierea hotelului, sâmbătă, 24 decembrie, mai multe știri cu privire la moartea sa apărând în presa locală a doua zi. Poliția indiană spune că un oficial în vârstă de 65 de ani a căzut de la etajul trei. Polițiștii i-au confiscat cadavrul pentru autopsie și sunt acum în legătură cu reprezentanții ambasadei Rusiei.

„Joi, 22 decembrie, în ziua ședinței Adunării Legislative, în ședința Grupului Parlamentar Rusia Unită (partidul lui Putin) al Adunării Legislative, l-am felicitat pe Pavel Genrikhovici cu ocazia aniversării sale. Ieri dimineata mi-a răspuns la felicitări. Nu vreau să cred că acesta este ultimul lui mesaj”, a anunțat Roman Kavinov, vicepreședintele Adunării Legislative Vladimir, pe 24 decembrie.

Potrivit poliției indiene, Antov ar fi decis să se sinucidă pe fondul depresiei survenite după ce, pe 22 decembrie, de ziua lui Antov, prietenul său a fost găsit mort în aceeași cameră de hotel. 

Vladimir, însoțitorul în vârstă de 62 de ani al lui Pavel Antov, deputatul rus, ghidul Jitendra Singh și alți doi ruși au sosit în India pe 21 decembrie, cei cinci cazându-se la hotelul Sai International, unde Pavel și Vladimir au închiriat o cameră dublă.

În noaptea de 22 decembrie, de ziua lui Antov, bărbații au băut în hotel, dar a doua zi dimineața Vladimir s-asimțit brusc foarte rău, pierzându-și conștiința. El a fost dus la Spitalul Districtual Rayagada, unde a fost declarat mort. Apoi, scrie ziarul, cadavrul a fost trimis la autopsie pentru a stabili cauza morții.

În aceeași zi, polițiștii au luat legătura cu familia decedatului, dar primind informații că rudele nu vor putea veni în oraș, nu au făcut autopsie și au incinerat cadavrul. Cei doi ruși care sosiseră cu Pavel, Vladimir și ghidul lor, au încercat să părăsească Rayagada după vestea morții lui Vladimir, a declarat poliția. Ei și ghidul care însoțea grupul au fost reținuți la hotel și interogați. Potrivit unei surse de la The New Indian Express, hotelul se află acum sub supravegherea poliției.

Polițiștii nu au încă o versiune definitivă a cauzei decesului deputatului însă, într-o conversație cu reporterii TASS, consulul general rus la Calcutta a spus că poliția indiană nu vede o potențială crimă în aceste decese.

În anul 2000, Antov a fondat întreprinderea de carne Vladimir Standard, care a devenit una dintre cele mai mari unități de producție din Rusia. În 2015, Antov a fondat Asociația de artă „ArtSoyuzZebra”, expoziția sa permanentă în Casa Centrală a Artiștilor din Moscova și galeria Școlii de Pictură Vladimir.

În 2018, omul de afaceri a fost ales în Adunarea Legislativă a Regiunii Vladimir din partea partidului prezidențial Rusia Unită și până acum a ocupat funcția de președinte al comisiei pentru politică agricolă, managementul mediului și ecologie.

În 2018, oficialul a fost nominalizat în clasamentul Forbes ca fiind cel mai bogat parlamentar rus.

În dimineața zilei de 26 iunie, după ce armata rusă a bombardat din nou capitala Ucrainei, Antov a remarcat că loviturile au căzut asupra unei clădiri rezidențiale, iar civili au fost răniți. „Atacuri de dimineață asupra Kievului. Centrul decizional de astăzi este o clădire rezidențială obișnuită din districtul Shevchenko. O fată a fost scoasă de sub dărâmături, tatăl fetei, se pare, a murit, încearcă să-și ia mama cu o macara - este prinsă de o sobă. Să spun adevărul, este extrem de dificil să numești totul altfel decât o teroare”, a scris deputatul pe WhatsApp, fapt care a iritat peste măsură administrația prezidențială de la Kremlin.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.