Geonocidul comunist: copiii fără adăpost mor de frig, pe străzi, în Coreea de Nord, care se confruntă cu temperaturi de -20 de grade. Moartea îi lovește și pe cei din adăposturile înghețate și lipsite de hrană, supuși unor abuzuri de neimaginat. De la Nicolae Ceaușescu la Kim Jong-un


  • ACP
  • Dec 25, 2022 12:25
  • 1485
Geonocidul comunist: copiii fără adăpost mor de frig, pe străzi, în Coreea de Nord, care se confruntă cu temperaturi de -20 de grade. Moartea îi lovește și pe cei din adăposturile înghețate și lipsite de hrană, supuși unor abuzuri de neimaginat. De la Nicolae Ceaușescu la Kim Jong-un

Venirea temperaturilor foarte scăzute provoacă tragedii imense în Coreea de Nord, țară-lagăr unde căldura și alimentele reprezintă un confort la care au acces din ce în ce mai puțini oameni. 

Numărul celor care mor de frig a crescut rapid odată ce în unele provincii, cum este North Hamgyong, temperatura a scăzut până la -20 grade, iar numărul persoanelor fară adăpost este mare – detalii AICI. 

Un rezident al acestei provincii a spus pentru Serviciul Coreean al Radio Free Asia, sub condiția păstrării anonimatului: „am găsit un cadavru ieri dimineață, probabil a murit cu o noapte înainte”

„Am văzut cadavrul, un băiat mort, hainele lui erau zdrențuite și avea burta la vedere. Cadavrele acestor kotjebi tot continuă să apară”, a adăugat martorul nord-coreean. 

Kotjebi (adică ”rândunele”) sunt numiți copiii fară adăpost, care umblă prin orașe căutând, cerșind ori furând ce găsesc de mâncare prin zonele mai circulate cum ar fi gările. Un număr atât de mare de astfel de copii nu a mai fost văzut în Coreea de Nord din timpul crizei alimentare dintre anii 1994-1998, când au murit de foame peste 2 milioane de oameni, adică 10% din populația țării, după ce statul comunist nu a primit ajutorul în combustibili, îngrășăminte chimice și alimente, care venea din URSS și apoi din Rusia. 

„Poliția le-a ordonat cetățenilor să raporteze orice kotjebi pentru a fi duși în adăposturi, întrucât prezența lor dăunează viziunii socialiste, dar locuitorii spun că dacă se vrea să scadă numărul lor, trebuie rezolvat mai întâi deficitul de alimente. Viziunea socialistă nu înseamnă nimic pentru oamenii care sunt în pragul înfometării din cauza lipsei de hrană”, a mai spus sursa nord-coreeană. 

Adăposturile pentru acești copii sunt la rândul lor niște clădiri înghețate unde nu prea se găsește de mâncare, dar unde autoritățile îi închid pe copii pentru a nu mai muri pe străzi de frig sau foame, ci acunși de ochii lumii, în ghearele autorităților comuniste, așa cum mureau copiii orfani cu deficiențe de la noi din țară, în orfelinatul-lagăr de la Cighid. 

Sa spunem de Sărbătoarea Nașterii Domnului o rugăciune și pentru acești nevinovați chinuiți și uciși de regimul roșu, genocidar, din sinistra țară-lagăr. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.