Norme abuzive în Marea Britanie: O femeie a fost arestată doar pentru că se ruga în liniște lângă un centru pentru avorturi


  • ACP
  • Dec 22, 2022 12:36
  • 1656
Norme abuzive în Marea Britanie: O femeie a fost arestată doar pentru că se ruga în liniște lângă un centru pentru avorturi

O credincioasă din Marea Britanie a fost arestată și apoi i s-a întocmai dosar penal, după anchetă, pentru patru acuzații de încălcare a unui Ordin de protecție a spațiului public, după ce s-a rugat în tăcere în apropierea unei clinici pentru avorturi din Birmingham.  

Isabel Vaughan-Spruce (foto), directorul March for Life UK, a fost arestată și apoi acuzată pe 15 decembrie, după ce a fost făcută o plângere la poliție din partea unui martor care a văzut-o stând în apropierea clinicii și a presupus că aceasta se ruga în tăcere.  

Ordinul de protecție a spațiului public care ar fi fost încălcat de Isabel Vaughan-Spruce ar avea scopul de a opri comportamentul antisocial în apropierea clinicii de avorturi, dar ea nu purta nicio pancartă sau vreun semn care să fie intimidant sau să deranjeze în vreun fel femeile care ar fi venit la clinică.  

După arestare, pe parcursul anchetei, i s-au arătat fotografii cu ea stând în liniște în apropierea clinicii din Kings Norton, Birmingham, unde mai fusese văzută de trei ori. Întrebată despre ce făcea acolo ea a mărturisit că s-ar fi rugat, dar poate că s-ar fi gândit și la alte lucruri, dar a avut numai gânduri pașnice.  

În final a fost eliberată pe cauțiune, dar, ca parte a condițiilor eliberării, i-au fost impuse restricții privind participarea ei la rugăciunea publică - ce include și slujbele Bisericii - și i s-a interzis să contacteze un preot local implicat în activități pro-life, deși ulterior s-a renunțat la acesta cerință a cauțiunii ei.  

Acum ea urmează să se prezinte în fața Tribunalului din Birmingham, pe 2 februarie 2023, iar pedeapsa pe care ar putea să o primească ar putea ajunge până la doi ani de închisoare pentru nerespectarea Ordinului de protecție a spațiului public.  

Chiar în aceste condiții ea a spus că nu va renunța la rugăciune în jurul clinicilor pentru avorturi.

"Credința mea este o parte centrală a ceea ce sunt, așa că uneori voi sta sau mă voi pe plimba lângă o clinică pentru avorturi și mă voi ruga privind această problemă. Este ceva ce am făcut aproape în fiecare săptămână în ultimii 20 de ani din viața mea", a zis aceasta. 

Zonele restricționate au fost introduse deocamdată doar de consiliile locale, dar există în dezbatere un proiect de lege cu care se dorește instituirea la nivel național a unei zone protejate de 150 de metri în jurul fiecărei clinici pentru avorturi, în care oamenii trebuie împiedicați să "influențeze" femeile care vin la clinica, la fel cum trebuie împiedicați să le "consilieze", să le "convingă", să le "informeze", să "ocupe spațiul" sau chiar "să își exprime opinia" în apropierea acestora. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.