Când renegociem redevențele OMV Petrom?


Când renegociem redevențele OMV Petrom?

Până mai ieri, toată clasa noastră politică se ploconea în fața Austriei și a reprezentanților ei economici. Orice critică la adresa Vienei era văzută drept o „euroscepticism”, „antieuropenism”, „extremism de dreapta”. S-au deșteptat toți acum și vorbesc despre afacerile murdare ale austriecilor în România sau despre cum, de fapt, Viena este centrala serviciilor și afacerilor ruse din vechiul continent. 

Redevențele OMV Petrom când le renecogiem? 

Votul de astăzi ne arată că, în viitor, locul României este alături de Polonia, Cehia, Slovacia, Țările Baltice, UK și SUA în Intermarium - o alianță economică care să reunească statele dintre mările Baltică, Neagră și Mediterană. Locul nostru este printre egali, nu în fața unor capitale care cer favoruri, concesii economice și standarde pe care nici ele nu le îndeplinesc. 

UE, prin extremismul cu care elitele bruxelleze și de la Paris și Berlin caută să impună agenda ideologică a stângii sau a propriilor țări prin intermediul instituțiilor europene, va intra în desuetudine. 

Să nu uităm că Parisul și Berlinul au fost până în primăvara acestui an principalii furnizori de arme ai Rusiei. Da, ai Rusiei! Și sunt în continuare principalii promotori ai „națiunii civice moldovenești”, adică ai separatismului moldovenesc din Basarabia, conceput de Moscova după Primul Război Mondial. Iar Haga ar fi bine să se uite în propria-i ogradă în care abundă drogurile și violența. 

Suntem tratați ca „membri UE de mâna a doua” pentru că politicienii „noștri” au reprezentat și reprezintă România ca atare. Bode a ieșit astăzi ca ultimul fătălău să spună că este gata de orice compromis...

Repet: Cu Varșovia sau cu Viena? Cu Londra sau cu Parisul?

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.