Ioana Constantin a câștigat în primă instanță procesul cu partidul AUR: "Abia aștept să donez banii unui ONG din Basarabia care luptă împotriva propagandei ruse!"


Ioana Constantin a câștigat în primă instanță procesul cu partidul AUR: "Abia aștept să donez banii unui ONG din Basarabia care luptă împotriva propagandei ruse!"

Ioana Constantin, ex-vicepreședintă a PMP, în prezent realizatoare a emisiunii "Politica Zilei" la B1TV, a câștigat în primă instanță procesul cu partidul AUR. Amintim că George Simion și Claudiu Târziu, din postura de co-președinți ai AUR, intentaseră un proces împotriva Ioanei Constantin pentru a-i cere daune morale, în contextul în care aceasta a publicat pe Facebook mai multe postări în care a acuzat formațiunea politică în cauză de legături cu regimul terorist de la Moscova. 

Astăzi, Ioana Constantin a anunțat că, după pronunțarea definitivă a justiției în acest proces, va dona banii ce-i vor reveni unui ONG din Basarabia care are ca obiect combaterea propagandei teroriste de la Kremlin. 

"Am câștigat procesul cu partidul AUR. Partidul lui George Simion m-a dat în judecată pentru că, spun ei, prin postările mele i-am acuzat de propagandă rusă în România și, citez, 'am creat o stare de pericol în jurul partidului', iar postările mele 'au ajuns la milioane de oameni din țară și diaspora'. Fără precedent în România, un partid politic în întreg a dat în judecată un cetățean (chiar dacă eram atunci în politică și eu). Revoltător mi s-a părut că la dosar au fost puse comentariile dumneavoastră la postările mele. Asta arată foarte multe despre reflexele democratice ale unor politicieni din acest partid. Și la fel de multe despre ce ar însemna ca astfel de oameni să aibă și mai multă putere în mâini.

După ce rămâne definitivă decizia, măi George, abia aștept să donez banii - cheltuielile de judecată- unui ONG din Basarabia care luptă împotriva propagandei ruse. Înțelegi tu ce spun mai ales că tocmai ai declarat că România nu ar mai trebui să dea niciun ban R. Moldova, asta exact când Moldova e sufocată de șantajul energetic al criminalilor de la Kremlin. Basarabia e România. Rusia e un stat criminal, terorist. Iar România e un stat european, membru NATO, care nu digeră propaganda Rusiei.

p.s.: Toate postările și declarațiile mele au vizat doar declarații ale unor politicieni care erau sau sunt membri ai partidului AUR", a scris Ioana Constantin într-o postare pe Facebook. 

Redăm în cele ce urmează postările care au stat la baza deciziei AUR de a intenta un proces împotriva Ioanei Constantin (sursa - g4media): 

”Un vot pentru AUR Moldova e un vot pro Rusia, e un vot aurit pentru Dodon. (…) E simplu să privești comportamentul lui George Simion, Șoșoacă și alți lideri AUR de la București să înțelegi ce corp de balet superb fac pentru Moscova prin propagarea propagandei rusești pe orice subiect.” (Cont Facebook Constantin, 21 mai 2021)

”Iar un partid pro-Rusia cum e AUR nu poate intra în nicio majoritate.” (Cont Facebook Constantin, 11 octombrie 2021)

”PSD, aripa Grupul de la Cluj, care a gândit formarea partidului pro-rus AUR în România, ar face bine să își asume public și să oprească mizeria de comportament din Parlamentul României pe care îl au fanii Sputnik, Călin Georgescu și Putin și care sunt demnitari ai României, plătiți din banii românilor care azi nu au acces la sănătate și din cauza propagandei unora ca Diana Șoșoaca, Simion si alți parlamentari aleși pe listele AUR.” (Cont Facebook Constantin, 20 octombrie 2021)

”Niciodată cu Rusia, niciodată aur rusesc, niciodată cu extremiștii

Aleargă George Simion și băieții care au creat aurul ăsta fake să spele imaginea acestui partid pro-rus, anti-european și anti-NATO. De altfel, dl Dâncu de la PSD ne povestea acum câteva luni că trebuie ajutați amicii lui Simion să devină frecventabili. Nimic pro Rusia nu e frecventabil. Nimic promovat de Sputnik nu e frecventabil. Așa că facțiunile din cele mai mari partide ale României care îl țin pe băiatul ăsta pe pista de alergare acționează contra României.

Sunt sigură că sunt mulți oameni de bună credință acolo, oameni care nu știu că au girat un partid pro-Rusia cum România nu a avut niciodată în acești 30 de ani, oameni care nu au știut că fermele de trolli de pe Facebook au ros din adevăr și au vomitat propagandă tradusă de pe site-urile rusești.” (Cont Facebook Constantin, 16 noiembrie 2021)

”Ce ușor s-au infiltrat filorușii în Parlamentul României prin această matrioșka numită AUR, păcălind oameni de bună credință, folosind ferme de troli și propagandă.” (Cont Facebook Constantin, 16 decembrie 2021)

”Un deputat AUR se plânge că i-am insultat 🙂după ce i-am spus colegului său Claudiu Târziu că AUR promovează propaganda rusă și dezinformarea în România. Și mai supărat când am amintit de Șoșoacă, dar și mai insultat când am întrebat de ce președintele lor George Simion are interdicție de a intra în Basarabia, o interdicție pe care nici puterea pro-europeană de acum nu o ridică. Adevărul insultă, se pare. Sunt foarte curioasă ce vor face când o să-l lipească oficial Simion în geam pe Călin Georgescu, marele admirator al lui Putin?!” (Cont Facebook Constantin, 2 ianuarie 2022)

Juriștii AUR au adăugat în acțiunea împotriva Ioanei Constantin inclusiv comentariile scrise pe Facebook de câțiva cetățeni cu privire la postările citate mai sus. "Revoltător mi s-a părut că la dosar au fost puse comentariile dumneavoastră la postările mele. Asta arată foarte multe despre reflexele democratice ale unor politicieni din acest partid. Și la fel de multe despre ce ar însemna ca astfel de oameni să aibă și mai multă putere în mâini", a precizat Ioana Constantin pe acest subiect. 

Prezentăm comentariile unor cetățeni ce au fost citate de AUR în plângerea formulată împotriva Ioanei Constantin:

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.