Un locotenent-colonel al armatei SUA avertizează administrația Biden: "China se pregătește pentru război, nu pentru salvarea planetei!". Elementele strategiei energetice chineze care întăresc analiza expertului militar american. Falsitatea comuniștilor chinezi care vorbesc despre promovarea energiei verzi


Un locotenent-colonel al armatei SUA avertizează administrația Biden: "China se pregătește pentru război, nu pentru salvarea planetei!". Elementele strategiei energetice chineze care întăresc analiza expertului militar american. Falsitatea comuniștilor chinezi care vorbesc despre promovarea energiei verzi

Chuck DeVore, locotenent-colonel în retragere al armatei SUA, atrage atenția într-o analizată realizată pentru Fox News "Beijingul se pregătește pentru război, nu pentru salvarea planetei", chestiune pe care administrația Biden ar trebui să o observe din strategia energetică adoptată de China comunistă, una ce are la bază rezervele masive de cărbune. 

Astfel, expertul militar avertizează că Beijingul urmărește să reducă din resorturile de care dispun Statele Unite ale Americii în plan energetic, comuniștii chinezi având scopul primordial de a menține funcțională economia Chinei pe parcursul unui război. 

"Strategii americani consideră că potențiala agresiune chineză împotriva Taiwanului, Japoniei, Indiei sau a altor națiuni din Pacific ar fi ținută sub control de dependența Chinei de petrolul importat. China importă 72% din petrolul său, din care 85% tranzitează strâmtoarea Malacca prin Singapore. Marina SUA ar putea bloca cu ușurință acest flux. Astfel, există multe motive pentru care China nu ar risca să intre în conflict", a explicat Chuck DeVore. 

Prin tranziția abruptă către vehiculele electrice, respectiv prin sporirea capabilităților de a exploata rezervele de cărbune și de a le converti în energie, China se va debarasa de nevoia de petrol, lăsând SUA fără o pârghie esențială de a preveni un foarte probabil război, a reliefat expertul militar. 

Pe cale de consecință, ChuckDeVore a concluzionat că "Partidul Comunist Chinez a reușit să convingă elitele americane că îi pasă de mediu în timp ce se pregătește cu adevărat pentru război".

"Acum costă doar cu aproximativ jumătate mai mult să faci benzină din cărbune decât să o rafinezi din petrol – principala problemă fiind că generează o cantitate aproximativ dublă de emisii de dioxid de carbon decât o face pur și simplu arderea petrolului", a subliniat expertul militar american pentru a scoate în relief falsitatea comuniștilor chinezi atunci când aceștia vorbesc despre energia verde și importanța ei. 

Redăm integral analiza expertului militar american: 

"La reuniunea G-20 din Indonezia, președintele Joe Biden s-a întâlnit cu liderul Partidului Comunist Chinez, Xi Jinping. Dar, în timp ce Biden s-a concentrat pe schimbările climatice, chinezii și-au acoperit pregătirile pentru război sub fațada energiei verzi.

În loc să adopte retorica cea mai dură cu privire la China, Biden nu l-a presat pe Xi în legătură cu fentanilul chinez care a ucis peste 71 de mii de americani în 2021. Biden nu a menționat nici responsabilitatea Chinei pentru declanșarea COVID-19. În schimb, Biden a folosit prima sa întâlnire cu Xi de când a devenit președinte pentru a promova reluarea discuțiilor climatice cu China.

Este exact ceea ce își dorește China.

Biden, care a greșit constant în chestiuni majore de politică externă de când a devenit senator de Delaware în 1973, a spus: 'Cred cu siguranță că nu trebuie să existe un nou Război Rece... Și nu cred că există vreo încercare iminentă din partea Chinei de a invada Taiwanul'. 

Trebuie să fim cu ochii-n patru! 

Cum înșală China America? În operațiunile militare, un plan de înșelăciune funcționează cel mai bine atunci când un adversar îi arată inamicului ceva despre care inamicul vrea să creadă că e adevărat. În cazul Chinei, ei știu că elitele americane se tem de schimbările climatice, susținând că reprezintă o amenințare existențială. Drept urmare, China își exprimă eforturile masive de a construi turbine eoliene, de a implementa panouri solare și de a extinde rapid producția de vehicule electrice (EV), aproape jumătate din vehiculele electrice la nivel mondial operând în China. 

China l-a impresionat chiar și pe țarul climatic al lui Biden, John Kerry, care a declarat pe 30 august despre comuniștii chinezi că 'în general, și-au depășit angajamentele (climatice -n.red.)' și că America și China pot ajuta lumea 'lucrând împreună'.

Dar dacă energia 'verde' a Chinei nu are nimic de-a face cu mediul? În loc să ne uităm la cuvintele liniștitoare ale Chinei, ar trebui să ne uităm la faptele sale. Acțiunile Chinei ne transmit că aceasta urmează o cale de independență energetică bazată în mare parte pe rezervele lor masive de cărbune.

Acest lucru contează pentru că strategii americani consideră că potențiala agresiune chineză împotriva Taiwanului, Japoniei, Indiei sau a altor națiuni din Pacific ar fi ținută sub control de dependența Chinei de petrolul importat. China importă 72% din petrolul său, din care 85% tranzitează strâmtoarea Malacca prin Singapore. Marina SUA ar putea bloca cu ușurință acest flux. Astfel, există multe motive pentru care China nu ar risca să intre în conflict.

Pentru a contracara acest lucru, China a colaborat cu Rusia pentru a crește capacitatea de conducte a acesteia din urmă, crescând atât importurile de petrol, cât și de gaze naturale din Rusia. Dar acest lucru nu este suficient. Chiar și cu aproximativ 2 milioane de barili care vin din Rusia prin conducte, rezervele strategice ale Chinei ar fi pe ducă în aproximativ cinci luni.

Dar China a pus rapid bazele procesului de a se debarasa treptat de petrolul și gazele naturale importate.

În 1996, China a depășit SUA în ceea ce privește utilizarea cărbunelui pentru a genera electricitate. De atunci, energia electrică americană pe bază de cărbune a fost redusă la jumătate, în timp ce China generează acum de peste 5,3 ori mai multă energie de acest fel decât SUA, iar China nu se oprește – acum construiește sau are planuri să construiască echivalentul întregii flote americane de centrale electrice pe cărbune, asta chiar în condițiile în care noi ne dezafectăm centralele.

Asta înseamnă că toate acele vehicule electrice chinezești verzi și curate sunt într-adevăr alimentate de cărbune – astfel, nu au nevoie de petrol importat pentru a le pune în funcțiune. 

Acum, aici lucrurile devin înspăimântătoare și rele și pentru planetă. China își crește rapid capacitatea de transformare a cărbunelui în lichide. Transformarea cărbunelui în combustibil și lubrifianți de înaltă calitate nu este o tehnologie nouă - germanii s-au folosit de asta în cel de-al Doilea Război Mondial pentru a compensa lipsa de petrol. La acea vreme, pe nemți îi costa aproximativ 20 de dolari pe baril să transforme cărbunele în benzină, în timp ce țițeiul american era la un preț de 98 de cenți pe baril. Dar acum costă doar cu aproximativ jumătate mai mult să faci benzină din cărbune decât să o rafinezi din petrol – principala problemă fiind că generează o cantitate aproximativ dublă de emisii de dioxid de carbon decât o face pur și simplu arderea petrolului – presupunând că Chinei chiar îi pasă de asta, ceea ce e fals. 

Mai simplu spus, efortul Chinei de transformare a cărbunelui în lichide îi permite acesteia să reziste blocadei marinei americane asupra strâmtorii Malacca, dând Partidului Comunist Chinez un resort major de a continua agresiunea militară împotriva vecinilor săi, menținând în același timp economia în funcțiune.

Partidul Comunist Chinez a reușit să convingă elitele americane că îi pasă de mediu în timp ce se pregătește cu adevărat pentru război". (sursa: Fox News)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.