ALERTĂ: președintele PSD, Marcel Ciolacu, individ care vrea să ajungă premier al României, îl spală public pe rusofilul și românofobul Ivan Ceban, personaj consiliat de FSB. În același timp, Ceban e îndopat cu bani publici românești chiar de baronul PSD-ist Emanoil Neagu, omul de casă al lui Ciolacu. Acțiuni anti-românești


ALERTĂ: președintele PSD, Marcel Ciolacu, individ care vrea să ajungă premier al României, îl spală public pe rusofilul și românofobul Ivan Ceban, personaj consiliat de FSB. În același timp, Ceban e îndopat cu bani publici românești chiar de baronul PSD-ist Emanoil Neagu, omul de casă al lui Ciolacu. Acțiuni anti-românești

Pe deplin conștient de ceea ce face, președintele PSD – l-am numit pe baronul Marcel Ciolacu – s-a dus la Chișinău și s-a pretat să-l spele public, mai ceva ca la ”Nufărul”, pe primarul rusofil și românofob al Chișinăului, Ivan Ceban, personaj consiliat de FSB-GRU. 

Podul.ro a avertizat în repetate rânduri că numitul Ivan Ceban este principalul pion politic al Rusiei în R.Moldova, personajul (notoriu pentru românofobie și FSB-ism) jucând un rol esențial în partitura prin care Kremlinul încearcă să mențină teritoriile dintre Prut și Nistru în capcana Estului. 

Gestul lui Marcel Ciolacu nu reprezintă numai o inconștiență de valet și o insultă adusă românilor basarabeni, ci și un evident gest anti-românesc. Același Ceban este un susținător frenetic al așa-zisului ”protest” pe care FSB-GRU îl regizează de mai bine de două luni în centrul Chișinăului cu scopul de a forța prăbușirea guvernării pro-europene. La toate acestea se adaugă o altă evidență de necontestat: PSD Buzău – adică fieful lui Marcel Ciolacu – îl sponsorizează cu sume importante pe Ceban – vorbim despre banii publici ai contribuabililor din România. 

Bun cunoscător al realităților dintre Prut și Nistru, consultantul politic Cristian Hrițuc analizează aceste situații pe Facebook, totodată avertizând că gestul lui Marcel Ciolacu nu va rămâne fără urmări în Occident: 

”Vizita lui Ciolacu la Ceban a dat prilejul ziariștilor apropiați de primarul Chișinăului să spună că acuzațiile făcute de Maia Sandu și PAS la adresa primarului Chișinăului, precum că acesta ar fi omul Kremlinului sunt false. Ciolacu a reușit să ‹îl spele› pe Ceban, pentru o parte din publicul moldovean, care nu își poate închipui că un oficial român ar vizita un om apropiat de Moscova. 

Chiar dacă ziariștii apropiați de Ceban se folosesc de această vizită pentru a-l prezenta pe Ceban nevinovat, dovezile sunt incontestabile. Oamenii FSB care au lucrat pentru Ceban sunt filmați, documentați. Dovezile apărute public au fost luate în serios și de SUA care au precizat că partidul condus de Ceban este apropiat de structurile FSB. 

Dar totuși, de ce s-a dus Ciolacu în vizită la Ceban?

Știa Ciolacu cu cine se vede și cine este Ceban?

Da, știa. Când Ceban a fost în vizită la Ciolacu, la Camera Deputaților, anul trecut, șeful PSD nu a mai postat pozele de la întîlnire. Probabil, atunci cineva l-a tras de mânecă și i-a spus cine este cu adevărat Ceban.

Ceban obținuse mai multe acorduri de înfrățire în România (la un moment dat o să povestesc mai mult și despre asta). Doar că au început să apară din ce în ce mai multe dovezi despre cine e Ceban. Presa românească a început să prezinte informații despre acesta. Rând pe rând, primari care semnaseră acorduri se retrag din parteneriate, vezi primarul Constanței, vezi primarul USR al Sectorului 2.

Rămâne un singur om politic care continuă să îi dea bani lui Ceban. Acesta este Emanoil Neagu președintele Consiliului Județean Buzău. Acesta a alocat 300 000 de euro chiar anul acesta.

Ciolacu a ales să ignore efectele pe care le va crea gestul său la Chișinău, faptul că acțiunea sa îl va spăla pe Ceban. Președintele PSD știe că pentru electoratul său din România nu e o dramă. 

În același timp, primarul Chișinăului primește bani de la omul lui Ciolacu, Emanoil Neagu. De aici, se pot naște o grămadă de speculații.

Cert este însă că Ciolacu știa foarte bine cu cine se vede, ce reprezintă Ceban și efectele vizitei sale. A ales să nu îi pese, pentru că este un motiv mai important. Mai este însă un aspect, de aici vedem că ‹aroganța PSD – ‹nu ne interesează ce se spune, că noi avem votanții noștri monolit› nu a murit. Ca de fiecare dată, după ce PSD trece printr-un moment greu și pierde electoral, joacă un pic scena ‹am înțeles mesajul electoratului și revine la obiceiurile sale. Prea devreme însă. Concluzia, lupul își schimbă parul, dar năravul ba, este evidentă. Cu atitudinea asta, cam greu să ai și un accept de peste gârlă pentru o eventuală candidatură la prezidențiale”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.