Duminică se va desfășura un protest anti-USL în București. Organizațiile civice care au protestat împotriva regimului PSDragnea dau acum startul mobilizării contra coaliției PSD-PNL-UDMR


Duminică se va desfășura un protest anti-USL în București. Organizațiile civice care au protestat împotriva regimului PSDragnea dau acum startul mobilizării contra coaliției PSD-PNL-UDMR

Organizațiile civice care au protestat contra regimului PSDragnea au anunțat că vor ieși acum în stradă pentru a manifesta împotriva guvernării USL 2.0, prezentând în acest sens pe parcursul unui amplu comunicat motivele care le-au stârnit nemulțumirea. Acțiunea de protest va începe duminică, 20 noiembrie, de la ora 15:30, în Piața Victoriei din București, manifestanții urmând că plece apoi în marș către sediile PNL și PSD. 

Organizatori: Corupția Ucide, Aradul Civic, Umbrela Anticorupție Cluj, Diaspora Roma, Diaspora Torino, Rezistența Civică Galați, Declic, Inițiativa România, Rezistența, Reset, Vocea Străzii, Inițiativa Timișoara, Diaspora Milano și Fata cu goarna - Angi Șerban. 

Redăm comunicatul organizațiilor civice: 

"📢📢📢

Pe 21 noiembrie, guvernarea PNL - PSD - UDMR împlinește 1 an!

🇷🇴📢 Duminică, 20 noiembrie facem un marș de protest în care prezentăm bilanțul acestui "mariaj" nefast pe care nu-l mai credeam posibil și care a dus la slăbirea statului de drept, sabotarea și înăbușirea luptei anti corupție, îngreunarea nivelului de trai al românilor și capturarea de către putere aproape în totalitate a sistemului de Justiție.

📢 Ne adunăm începând cu ora 15:30 în Piața Victoriei, iar de la ora 17:00 plecăm în marș către sediile PNL și PSD.

✊️ Hai și tu cu noi să facem bilanțul guvernării USL-iste la un an de la instalare!

📑 Bilanț:

📢 Legea avertizorilor de integritate:

Modificările aduse legii de către comisia juridică din Camera Deputaților, la propunerea deputatei PSD Laura Vicol, descurajează semnalarea actelor de corupţie şi limitează drepturile avertizorilor de integritate. De menționat este că în ședința comisia juridice, atunci când au fost operate modificările propuse si suținute de PSD, PNL și UDMR, reprezentanții Ministerului Justiției au fost de acord cu ele, precizând că forma în care proiectul a fost prezentat în Parlament este agreată cu partenerii europeni.

📢 Legile securității

Sporesc semnificativ puterile serviciilor de informații; le oferă imunitate ofițerilor și obligă cetățenii să colaboreze la cererea serviciilor. Proiectele au fost elaborate, conform declarațiilor premierului Ciucă, de instituțiile responsabile.

📢 Legea cenzurii - discriminarea pe criterii de apartenență politică.

Laura Vicol - preşedintele Comisiei Juridice de la Camera Deputaţilor a declarat că proiectul de lege doar a transpus în legislaţia românească un articol dintr-o decizie europeană care priveşte combaterea rasismului şi xenofobiei. În realitate, modificarea care face referire la apartenenţa politică este menită să descurajeze vocile critice la adresa puterii sub ameninţarea dosarului penal şi a pedepsei cu închisoarea. Proiectul de lege a fost atacat la CCR de către Stelian Ion, fostul ministru al Justiţiei pentru că se limitează în mod intenţionat şi evident libertatea de exprimare, dar CCR a decis că legea este constituţională, iar Klaus Iohannis a promulgat-o.

📢 Acțiunea de kompromat îndreptată împotriva Emiliei Șercan și declanșată din interiorul MAI.

📢 Excluderea din magistratură a lui Cristi Danileț și excluderea din magistratură a Cameliei Bogdan- în contextul acțiunilor conjugate de slăbire a puterii judecătorești.

📢 Abuzul de putere în cazul uneia dintre vocile puternice ale societății civile - arestarea lui Cristian Dide printr-un setup spectaculos, cu oprirea în câmp a trenului în care acesta era călător.

📢 Numirea lui Bogdan Licu la CCR - în ciuda plagiatului din teza de doctorat (a copiat din teza de doctorat a lui Cristi Danileț, contracandidatul pe care l-a învins) și a suspiciunilor legate de modul dubios în care a absolvit dreptul la o universitate neacreditată etc.

📢 Tema plagiatelor:

Guvernul condus de un plagiator; Rezultat teză doctorat Bode: 2.95% plagiat și nu se pune problema să îi fie retras titlul.

În fapt, de șapte ani, nici unul dintre plagiatele descoperite de Emilia Șercan nu a fost infirmat definitiv, pe fond, de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU).

G4Media.ro a făcut public, în luna iunie, faptul că, în trecut, Iosif a fost numit în mai multe funcții guvernamentale de PNL și că există indicii că dosarul lui Ciucă a ajuns la completul său prin manipularea repartizării aleatorii.

La câteva zile după ce a anulat sesizările, Iosif a făcut cerere de pensionare la CSM. Și decizia din primul dosar demarat de Ciucă în această speță, cea de admitere a suspendării efectelor sesizărilor, a avut o motivare controversată: judecătorul Ionela Tudor, tot de la Curtea de Apel București, a invocat nevoia de stabilitate a țării, în condițiile în care scandalul plagiatului ar fi putut deveni o armă pentru adversarii politici ai premierului, președinte al PNL.

📢 Licitația celor 600 de BMW-uri pt. poliție:

Unicul ofertant în cadrul licitaţiei a fost Automobile Bavaria, firma lui Michael Schmidt, prietenul preşedintelui Klaus Iohannis.

Valoarea totală a contractului este de 20 de milioane de euro.

📢 Contractele ascunse ale partidelor politice cu presa -partidele de la guvernare:

Doar în primele șapte luni ale acestui an, PSD și PNL au cheltuit peste 10 milioane de euro pentru a-și promova imaginea, după cum rezultă din dezvăluirile Europa Liberă cu privire la sistemul prin care cele două partide cumpără articole pozitive pe site-uri care se pretind „de știri”. PNL și PSD refuză să spună unde au mers banii, încălcând regula transparenței în utilizarea banilor care provin de la contribuabili și, deși finanțarea partidelor pentru „presă și propagandă” este legală, „mecanismele de finanțare publică au creat efecte perverse care denaturează competiția democratică, cea electorală, afectează independența media și dreptul la informație”, spune Septimius Pârvu de la Expert Forum în analiza pe tema subvenției de la buget pe care o primesc partidele politice.

📢 Decidenți politici anchetați de DNA - garniturile de guvernare ale PSD/PNL se dovedesc adesea, în timp, a fi corupte:

👉 Procurorii din cadrul DNA Timișoara au decis miercuri, 26 octombrie, punerea în mișcare a acțiunii penale față de fostul ministru PSD al agriculturii, Adrian Chesnoiu, actual deputat, pentru abuz în serviciu, în cazul angajărilor la minister.

👉 Dan Dumitrescu, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății și în prezent secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, este suspect de trafic de influență în perioada în care era consilier în Ministerul Sănătății. Acesta ar fi primit de la doi oameni de afaceri suma de 67.000 lei, transmite DNA. - deşi Nicolae Ciucă l-a eliberat repede din funcție în august, ''la cerere''.

📢 PSD își ”albește” corupții:

Președintele partidului Marcel Ciolacu îl așteaptă cu brațele deschise pe Dragnea înapoi - https://www.euractiv.ro/.../ciolacu-despre-dragnea-se...

📢 Minciuna privind eliminarea pensiilor speciale:

Cuantumul lor crește, nici gând de eliminare!

Termenul PNRR de soluţionare este până la sfârşitul anului 2022.

📢 Proiectul de lege privind creșterea salariilor primarilor, votat deja de CD:

(https://www.hotnews.ro/stiri-politic-25813967-document...), coroborat cu amenințarea creșterii cu 50% a impozitelor pe proprietate, din 2023. Anunțul referitor la creșterea impozitelor a fost făcut la aproximativ 2 săptămâni distanță de anunțul creșterii salariilor primarilor.

📢 Pensii speciale pentru primari, în plată din 2023.

📢 Jocul de-a demiterea ministrului Dîncu:

De fapt, gafele lui Dîncu și numirea neinspirată a lui Tîlvăr când noi avem o amenințare de securitate la graniță.

📢 Politicile incoerente în materie de energie, rezultate în scumpiri tot mai greu suportabile pentru populație.

📢 Întârzierea legii care să permită instalarea de panouri fotovoltaice proprietarilor privați și conectarea acestora la Sistemul Energetic Național, ca mici producători.

📢 Politicile economice cu efect inflaționist și degringolada din coaliție legată de majorarea pensiilor în 2023:

O sursă importantă de capital electoral în condițiile în care 2023 este anul premergător celui în care România va avea toate cele 4 tipuri de alegeri - europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale.

📢 Sub mandatul lui Tanczos Barna despăduririle, inclusiv în ariile așa-zis protejate, și relansarea proiectelor de MHC-uri. Coaliția PNL-PSD-UDMR a respins legea de înființare a DNA-ului pădurilor.

📢 Plafonarea prețului lemnului de foc, care a blocat aproape complet vânzările, iar pe cele care au totuși loc le-a împins în zona neagră, evazionistă.

📢 Promovarea agresivă a intereselor rechinilor imobiliari prin PUZ-uri și autorizări haotice.

📢 Lipsa unor politici coerente de susținere a zootehniei românești.

📢 Incapacitatea implementării PNRR:

📢 Așa-zisele renegocieri ale PNRR, care riscă să blocheze întreg mecanismul de finanțare pentru România.

📢 Întârzierea începerii exploatărilor offshore din Marea Neagră, exact când războiul face această nevoie stringentă.

Lista rămâne deschisă!

🇷🇴📢 Ne vedem în Piaţa Victoriei, pe 20 noiembrie, de la 15:30!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.