Declararea regimului Putin drept terorist de către Parlamentul României. Radu Mihail, vești de ultimă oră: "Documentul merge mai departe! Vom pune presiune!"


Declararea regimului Putin drept terorist de către Parlamentul României. Radu Mihail, vești de ultimă oră: "Documentul merge mai departe! Vom pune presiune!"

Liderul senatorilor USR, Radu Mihail, a anunțat că documentul prin care USR cere Parlamentului României să declare regimul Putin drept terorist merge mai departe în circuitul instituțional. Mihail a mai transmis că USR va pune presiune pentru a obține termene clare în privința demersurilor necesare adoptării inițiativei în cauză. 

Pentru ca presiunea să crească și din partea societății, vă invităm să semnați o petiție online prin care Parlamentului României i se cere să declare Federația Rusă ca stat sponsor al terorismului: Parlamentul României să declare Federația Rusă ca stat terorist!

"Declararea regimului Putin drept regim terorist: propunerea de declarație comună depusă alături de USR merge mai departe

Parlamentul Lituaniei, Seimas – 10 mai

Parlamentul Letoniei, Saeima – 11 august

Parlamentul Estoniei, Riigikogu – 18 octobrie

Senatul Polonez – 26 octombrie

Parlamentul Ceh – 15 noiembrie

Parlamentul României, când? 5 state europene au făcut deja demersuri pentru condamnarea acțiunilor regimului rus în Ucraina.  

Poate nu întâmplător, state din estul Europei. State care știu ce înseamnă teroarea unui regim dictatorial la Kremlin.  

Alături de USR, am depus încă de pe 31 octombrie o propunere de declarație comună a Parlamentului României pentru condamnarea anexării ilegale de către Federația Rusă a teritoriilor Ucrainei și recunoașterea actualului regim Putin drept regim terorist.

Astăzi, documentul merge mai departe și va fi transmis Ministerului Afacerilor Externe, precum și în comisiile de politică externă din cele două camere, pentru ca mai apoi, să fie introdus în plenul comun. Vom pune presiune pentru a obține termene clare și astfel, pentru ca toate demersurile necesare să fie realizate cât mai curând", a scris Mihail pe Facebook. 

Radu Mihail anunța pe 31 octombrie depunerea unei propuneri de rezoluție care să fie adoptată de Parlamentul României pentru a declara regimul de la Kremlin ca fiind unul terorist pe fondul atacurilor la scară largă pe care forțele rusești le desfășoară împotriva civililor ucraineni. 

"USR depune astăzi la Birourile Permanente ale celor două Camere o propunere de declarație a Parlamentului României privind recunoașterea regimului lui Putin ca fiind un regim terorist. De 250 de zile asistăm la o agresiune nemiloasă a regimului Putin împotriva milioanelor de ucraineni, a milioanelor de civili care nu au nicio vină și care trebuie să fie protejați de către comunitatea internațională. Modul în care acționează regimul de la Kremlin este ilustrat cel mai bine de ultimele decizii, de a ataca infrastructura civilă, de a lăsa fără căldură, fără curent electric milioane de civili. E definiția în sine a terorismului. A venit momentul ca Parlamentul României să aibă o poziție foarte clară, să aibă o poziție care să exprime cât de puternic susține România poporul ucrainean, cât de puternic susține România respectarea legislației internaționale și sperăm că vom reuși cât de repede majoritatea parlamentarilor pentru a adopta această rezoluție în cele două Camere", a declarat Radu Mihail la acea vreme. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.