Maia Sandu condamnă că fermitate bombardamentele Rusiei criminale, care a lansat peste 100 de rachete asupra Ucrainei: ”Războiul trebuie oprit!”


Maia Sandu condamnă că fermitate bombardamentele Rusiei criminale, care a lansat peste 100 de rachete asupra Ucrainei: ”Războiul trebuie oprit!”

Președinta pro-europeană a R.Moldova – am numit-o pe Maia Sandu – condamnă cu fermitate, pe Facebook, recentul atac cu 100 de rachete rusești asupra Ucrainei, acesta fiind cel mai mare de la începutul invaziei rusești genocidare.

Amintim că bombardamentele Rusiei criminale, care au distrus infrastructura energetică a Ucrainei, au aruncat R.Moldova într-o criză energetică fără precedent.  

Vă prezentăm în integralitate apelul Maiei Sandu:

”Regimul de la Kremlin a lansat astăzi un număr-record de 100 de rachete asupra Ucrainei. Ele au lovit infrastructura civilă și energetică a țării vecine, au pus în pericol viața și siguranța a zeci de mii de oameni. Condamnăm cu fermitate acest nou atac - cel mai mare de la începutul războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.

Atacurile rusești asupra Ucrainei au provocat și deconectarea automată a unei linii care asigură transportul de curent electric pentru țara noastră, iar zeci de localități au rămas fără lumină. Le mulțumesc tuturor locuitorilor din regiunile afectate pentru calm și înțelegere. Serviciile specializate lucrează pentru a remedia situația. 

Războiul trebuie oprit!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.