Curtea Constituțională a R.Moldova analizează oportunitatea INTERZICERII Partidului Șor, care nu este altceva decât o grupare teroristă controlată de Kremlin


Curtea Constituțională a R.Moldova analizează oportunitatea INTERZICERII Partidului Șor, care nu este altceva decât o grupare teroristă controlată de Kremlin

În sfârșit, Curtea Constituțională a R.Moldova a acceptat cererea guvernului de scoatere în afara legii a Partidului Șor și, potrivit jurnaliștilor Timpul.md, deja o examinează.

Instanța a precizat că a solicitat opiniile autorităților și ale Partidului Șor pentru a examina în mod obiectiv cererea de verificare a constituționalității forței politice.

La 9 noiembrie, guvernul R.Moldova a aprobat cererea ministrului Justiției, Sergiu Litvinenko, adresată Curții Constituționale de a declara ilegal Partidul Șor.

Potrivit lui Litvinenko, cererea conține suficiente argumente care arată că „partea Șor acționează în contradicție cu principiile statului de drept și pune în pericol suveranitatea și independența Republicii Moldova”.

Recent, forțele de ordine au efectuat o serie de percheziții în birourile partidului și au confiscat bani care ar fi putut fi destinați ca „salarii” pentru protestatarii împotriva autorităților în exercițiu.

Amintim că de mai bine de două luni, infractorul fugar Ilan Șor regizează un așa-zis ”protest” în centrul Chișinăului, acesta nefiind altceva decât o mineriadă rusească comandată de FSB-GRU pentru a destabilize R.Moldova și pentru a o deturna în contextul invaziei rusești din Ucraina. Partidul ȘOR este o organizație teroristă ce trebuie scoasă de urgență în afara legii. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.