Scene de disperare la granița cu Ucraina: soțiile unor militari ruși cer să le fie aduși înapoi acasă bărbații răniți care se află în prima linie


  • ACP
  • Nov 10, 2022 22:12
  • 1644
Scene de disperare la granița cu Ucraina: soțiile unor militari ruși cer să le fie aduși înapoi acasă bărbații răniți care se află în prima linie

O publicație de știri din Rusia a informat ieri că soțiile mai multor soldați ruși care se află pe frontul ucrainean au venit la granița cu Ucraina și au cerut să-și ia soții acasă, susținând că aceștia au fost răniți luptând în prima linie. 

Grupul de aproximativ 20 de soții și alte rude apropiate s-a deplasat miercuri seară la baza militară din orașul rusesc Valuiki, ce se află la aproximativ 50 de km de regiunea Harkiv din Ucraina, unde au vrut să vorbească cu conducerea unității pentru a obține aducerea înapoi în țară a militarilor.  

Aceștia ar fi fost răniți sub focul de artilerie ucrainean lângă Makiivka și aproximativ 159 de supraviețuitori din patru brigăzi încearcă în prezent să se întoarcă în țară purtând răniții în spate. Toți bărbații sunt atașați la o unitate ce e acum "inexistentă", dar care avea indicativul 11097, spun apropiații lor.

"Trebuie să se facă ceva, trebuie să se ia o decizie, trebuie să-i scoată de acolo... Vrem să fie luați de acolo pentru că mulți sunt răniți", a spus una dintre femei pentru publicația rusă Verstka.

Alta a zis că va merge ea însăși pe front pentru a-i salva pe militari, dacă nu vor vrea sau nu vor putea să facă nimic în sensul ăsta comandanții militari cu care urmau să vorbească. Se pare că femeile au primit din partea unor oficiali militari doar un minim sprijin, fiind ajutate să afle unde sunt soții, dar e greu de crezut că aceștia vor putea fi extrași de pe front, fie că sunt răniți sau nu, doar ca o formă de răspuns la disperarea soțiilor și a altor rude ale lor.  

După o estimare a generalului american Mark Milley, peste 100.000 de militari ruși au fost "uciși ori răniți" de la data începerii invaziei ruse la scară largă asupra Ucrainei, așadar scenele de disperare ale rudelor militarilor folosiți drept carne de tun de comandanții ruși nu sunt tocmai rare în Rusia. (sursa: AICI)

*imaginea articolului are scop pur ilustrativ

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.