Putin își schimbă discursul, recunoscând că armele și echipamentele rușilor sunt învechite


  • ACP
  • Nov 3, 2022 19:55
  • 1271
Putin își schimbă discursul, recunoscând că armele și echipamentele rușilor sunt învechite

După lunile de război din Ucraina, în care a ajuns să fie evident că armata rusă este departe de pretențiile pe care le afișa până acum în ceea ce privește echiparea, președintele Putin a recunoscut în sfârșit că armele Rusiei ar trebui modernizate, fiind așadar depășite.  

El a vorbit la o ședință cu consiliul său de coordonare despre problemele armatei ruse cu armele și echipamentele din dotare, într-o discuție mai largă despre industria apărării. Recunoașterea publică a problemelor de către Putin reprezintă o schimbare remarcabilă de discurs, după comentariile sale din august, când s-a lăudat aliaților străini la un forum militar că armele Rusiei sunt "de vârf" și "cu zeci de ani înainte" față de cele ale omologilor  străini.  

Potrivit site-ului oficial al Kremlinului, Putin a transmis consiliului său de coordonare că "pentru fiecare piesă de echipament trebuie să îi ascultăm pe cei care le folosesc, să înțelegem cât de bine funcționează aceste articole și dacă sunt potrivite pentru scopul propus".

"Același lucru este valabil și pentru arme, care au nevoie de îmbunătățiri constante și neîntrerupte pentru a rămâne eficiente. Pentru aceasta, așa cum am spus, este esențial să promovăm concurența între producători și dezvoltatori", a mai spus președintele rus.  

Putin îndemnase din septembrie companiile rusești de apărare să își modernizeze și să-și mărească capacitățile de producție, să studieze felul în care cum funcționează echipamentele lor față de cele occidentale din dotarea armatei ucrainene, asta în contextul în care devenise evident că nu va putea menține teritoriile ocupate din Ucraina. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.