Sutele de milioane de euro pe care România le-a investit gratuit în R.Moldova. De ce să economisească România electricitate, când puterea de la Chișinău favorizează separatiștii ruși de la Tiraspol?


Sutele de milioane de euro pe care România le-a investit gratuit în R.Moldova. De ce să economisească România electricitate, când puterea de la Chișinău favorizează separatiștii ruși de la Tiraspol?

Dacă actuala guvernare de la Chișinău ar manifesta elementară demnitate și verticalitate politică vis-a-vis de regiunea transnistreană, obligând agenții economici de pe cele 2 maluri ale Nistrului să contribuie în mod echitabil, prin taxe și impozite, la bugetul național (în actuala situație nu mai există niciun impediment pentru aceasta), atunci nu va mai fi necesar să declari ce ar trebui să facă cetățenii români de dincolo de Prut pentru a-i asigura cu resurse energetice pe confrații lor din Republica Moldova – detalii mai jos:


Pentru sutele de milioane de euro românești, investiți gratuit în Republica Moldova prin diverse proiecte de anvergură, din decembrie 2020 încoace (de când au venit "vremurile bune") nu s-a găsit niciodată un cuvânt sau o propoziție sinceră și din suflet spusă altfel decât "țară prietenă, țară vecină, țară care înconjoară Republica Moldova" etc. 

De ce ar trebui cetățenii din dreapta Prutului să economisească electricitatea lor, dacă conducerea de la Chișinău nu dorește să-și facă ordine la ea acasă cu resursele energetice, favorizând și susținând în continuare regimul separatist de la Tiraspol? 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.