SUA: Coreea de Nord furnizează Rusiei în secret obuze de artilerie


  • ACP
  • Nov 2, 2022 17:33
  • 857
SUA: Coreea de Nord furnizează Rusiei în secret obuze de artilerie

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, John Kirby, a declarat miercuri pentru presă că un număr semnificativ de obuze de artilerie au fost trimise din Coreea de Nord către Rusia, pentru a fi susținute eforturile de război ale Kremlinului împotriva Ucrainei.  

"Indicațiile noastre sunt că Republica Populară Democrată Coreeană aprovizionează în secret Rusia și vom monitoriza pentru a vedea dacă transporturile sunt primite", a spus Kirby, fără să dea detalii despre modul de transport al muniției sau dacă autoritățile americane vor încerca să interzică transporturile către Rusia. Înaltul oficial american a spus totodată că este puțin probabil ca presupusele transporturi de arme nord-coreene să schimbe cursul conflictului în condițiile în care Occidentul sprijină substanțial armata ucraineană.  

Statele Unite au avertizat anul acesta și China, respectiv Iranul să nu vină în ajutorul Rusiei, ceea ce pare să nu fi produs totuși prea multe efecte cel puțin în cazul dronelor iraniene care au fost folosite în atacuri mortale în toată Ucraina - acuzații pe care Iranul le-a negat în ciuda dovezilor incriminatoare, prezentate lumii întregi de ucraineni. (sursa: Al Jazeera)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.