ALERTĂ Ministerul de Interne de la Chișinău: O rachetă rusească a căzut pe teritoriul R. Moldova


ALERTĂ Ministerul de Interne de la Chișinău: O rachetă rusească a căzut pe teritoriul R. Moldova

În această dimineață, o rachetă rusească doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova, aflată la granița cu Ucraina. Ministerul de Interne de la Chișinău a precizat că, potrivit datelor de până la acest moment, pagubele înregistrate sunt exclusiv de ordin material. 

Redăm comunicatul integral al oficialilor guvernamentali de la Chișinău: "Măsuri speciale de protecție în zona de nord a localității Naslavcea

Ministerul Afacerilor Interne informează că a luat toate măsurile de protecție, cu privire la racheta care a căzut pe teritoriul localității Naslavcea.

În această dimineață, o rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova, aflată la hotar cu Ucraina. La moment nu sunt înregistrate victime, dar ferestrele mai multor locuințe din Naslavcea au fost distruse.

Autoritățile ucrainene au informat că în această dimineață a avut loc un atac cu drone asupra barajului Dnestrovsc1, de pe teritoriul Ucrainei, care este la o distanță de 10 km de barajul Naslavcea. Atacul rusesc nu a afectat barajul, dar au fost atacate componentele electrice aferente barajului ucrainean, vizate fiind transformatoarele electrice.

Autoritățile ucrainene anunță că nu există pericol de inundații.

În prezent, efective ale MAI au încercuit zona căderii rachetei, pentru a evita eventuale pericole, iar un grup de documentare se află la fața locului".

În dimineața zilei de luni, 31 octombrie, rușii au lansat mai multe rachete asupra Ucrainei, lovind inclusiv pentru prima dată regiunea Cernăuți. 

Șeful administrației din Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk, a anunțat că în urma atacurilor rusești a fost afectată infrastructura critică. 

Forțele de apărare aeriană ale Ucrainei au doborât în această dimineață 44 de rachete de croazieră rusești.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.