Propagandiștii Kremlinului recunosc că narațiunea “bombardării Donbass-ului timp de 8 ani” este o minciună


Propagandiștii Kremlinului recunosc că narațiunea “bombardării Donbass-ului timp de 8 ani” este o minciună

Presa rusă a declarat că centrul orașului Donețk, ocupat de armata rusă la fel ca întreaga regiune a Donbass-ului, a fost bombardat de către ucraineni, în 2022, pentru prima dată în toți cei opt ani de conflict.

Este vorba despre agenția de propagandă rusă RIA Novosti, care a afirmat că centrul orașului Donețk a fost bombardat pentru prima dată în ultimii opt ani. 

Presa rusă a relatat încă în luna august că Teatrul Dramatic din Donețk ar fi fost lovit și ar fi existat victime. Propagandiștii au dat vina pe Ucraina pentru bombardamente. 

În momentul presupusei lovituri, la Teatrul Dramatic avea loc o festivitate funestă de rămas bun pentru Olga "Korsa" Kachura, un fost membru al serviciilor de securitate care a trădat Ucraina și s-a alăturat așa-zisei "Republici Populare Donețk". Lichidarea Kachurei, care avea gradul de "colonel în RPD" și comandase o divizie de lansatoare de rachete multiple, a produs un șoc pentru ocupanți și separatiștii pro-ruși. Aceasta se bucura de o mare notorietate în Donețk, dând mai mereu interviuri presei rusești. 

În numeroasele reportaje despre bombardamente, propagandiștii ruși și-au demontat propriul mit, potrivit căruia Ucraina ar lua cu asalt Donețkul timp de 8 ani, spunând totuși că lovirea Teatrului de Operă și Balet și a Hotelului Donbass Palade a fost prima de acest fel în toți cei 8 ani de conflict, după cum relatează corespondenții RIA Novosti. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.