VIDEO Deputatul-general care a spus că în Ucraina e un "așa-zis conflict" și-a reevaluat poziția, însă a comis-o din nou, declarând că paradigma s-a schimbat, iar abia "acuma ne găsim într-un adevărat război"


VIDEO Deputatul-general care a spus că în Ucraina e un "așa-zis conflict" și-a reevaluat poziția, însă a comis-o din nou, declarând că paradigma s-a schimbat, iar abia "acuma ne găsim într-un adevărat război"

După ce a declarat că în Ucraina este vorba despre "un așa-zis conflict", Nicolae Roman, deputat al partidului Alternativa Dreaptă și general de armată, și-a reevaluat poziția, dar cu toate acestea a comis-o din nou, precizând pe 21 octombrie că paradigma s-a schimbat și abia "acuma ne găsim într-un adevărat război", ca și cum din luna februarie până în octombrie a fost vorba despre altceva sau, dacă suntem și mai riguroși din punct de vedere istoric, merită să-i reamintim parlamentarului în cauză că războiul a început de fapt în 2014 odată cu anexarea ilegală a Crimeei de către Kremlin și cu conflictul armat din Donbas. 

CITIȚI ȘI: Delir putinistoid la cote maxime: Deputatul Nicolae Roman vorbește despre "așa-zisul conflict" din Ucraina și face o paralelă caraghioasă între Dîncu și Kissinger

Mai mult, Nicolae Roman a debitat un fake news ușor demontabil potrivit căruia România ar fi statul european care face cele mai mari eforturi în sprijinirea poporului ucrainean.  Peste 2,65 de milioane de refugiați ucraineni au intrat în România în primele 8 luni ale războiului dus la scară largă de Rusia împotriva Ucrainei (sursa: AICI). Prin comparație, în Polonia au intrat peste 7,22 de milioane de refugiați ucraineni începând cu 24 februarie (sursa: AICI). Mai mult, premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a declarat pe 25 octombrie că țara sa a cheltuit 1% din PIB pentru sprijinirea economică și militară a Ucrainei. (sursa: AICI) De asemenea, ca ajutor cumulat financiar, umanitar și militar acordat Ucrainei de la începutul invaziei rusești la scară largă, Polonia se clasează imediat după SUA, instituțiile UE, Marea Britanie, Germania și Canada, clasament pe care-l puteți accesa AICI și care demontează fără echivoc afirmațiile făcute de deputatul partidului Alternativa Dreaptă. 

"Vă atenționam în urmă cu câteva luni și v-aș ruga să vă aduceți aminte asupra faptului că la granițele de est ale României paradigma se va schimba. Acuma ne găsim într-un adevărat război. Acum avem de-a face cu acțiuni care duc spre genocid. Am speranța că această nenorocire la care dragii mei, fiți foarte atenți, țara care duce cel mai greu efort în sprijinul populației ucrainene și nu uitați că noi avem pe teritoriul României ucraineni, nu uitați faptul și nu vă fac un secret prin a vă spune că în partidul nostru avem ucraineni în poziții de conducere. Problema va fi următoarea: România va trebui să fie foarte, foarte atentă în a negocia și în a-și prezerva valorile, mai ales cele economice, să țină mai mult la mediul de afaceri românesc și să aducă aminte conducătorilor europeni că România face cel mai mare efort în a sprijini poporul ucrainean greu încercat", a zis Nicolae Roman într-o conferință de presă susținută pe 21 octombrie. 

Vedeți video: 


"Spuneam acum câteva zile următorul lucru și-l mai spun și acum, că în ceea ce se întâmplă la granițele de est ale României, statul european cu cele mai mari pierderi, cu cele mai mari eforturi în sprijinul populației greu încercate, îl face România. Ce primește în schimb România? Primește batjocura de la unii așa-ziși europeni?!", a mai spus Roman pe parcursul unei conferințe de presă a partidului Alternativa Dreaptă din 24 octombrie, criticând în acest context faptul că România nu e primită în Spațiul Schengen, deși e solidară cu poporul ucrainean, însă propagând același fake news potrivit căruia țara noastră are parte de cele mai mari pierderi la nivel european de pe urma implicării în această cauză. 

Vedeți video de la 25:20: 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.