Cutremur la Kremlin: Hackerii ruși din cadrul NRA au dat publicității date despre care spun că sunt critice pentru securitatea națională a Rusiei


Cutremur la Kremlin: Hackerii ruși din cadrul NRA au dat publicității date despre care spun că sunt critice pentru securitatea națională a Rusiei

Hackerii ruși afiliați Armatei Republicii Naționale (NRA) au dat publicității 1,2 terabiți de date sensibile rusești. Acestea includ informații referitoare la infrastructura-cheie de securitate națională a Rusiei, planuri pentru strategiile de securitate cibernetică și alte date conexe. Kyiv Post a primit acces exclusiv la conținut, care este făcut public AICI pentru prima dată.

Pe 18 octombrie, un grup de hackeri care s-au identificat ca fiind afiliați NRA – o asociație liberă a rușilor ce urmăresc răsturnarea regimului Putin – a contactat Kyiv Post. Ei susțin că au piratat Technoserv și alte aproape o duzină de companii care furnizează servicii de contractare de securitate națională și apărare pentru Rusia.

Hackerii publicaseră inițial doar o mostră din datele obținute, dar acum le-au dat publicității în mod integral. 

Technoserv este deținut de frații Dmitri și Alexei Ananyev. Un articol din 2022 al The Belfast Telegraph a precizat că frații Ananyev dețin și Promsvyazbank, publicația afirmând următoarele în acest context: "Conform surselor guvernamentale din Regatul Unit, banca deservește acum 70% din contractele de stat semnate de Ministerul Apărării al Rusiei și este o 'bancă crucială' pentru complexul industrial militar al țării".

Un expert rus în IT familiarizat cu infrastructura IT a Guvernului rus i-a descris pe cei de la Technoserv ca fiind "oamenii care sunt arhitecții Guvernului rus". 

La începutul zilei de 19 octombrie, Kyiv Post a fost contactat din nou de hackerii afiliați NRA, care au spus că tocmai au lansat întregul conținut de date de 1,2 terabiți. Folosind tehnologia "The Onion Router" (TOR), datele pot fi accesate AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.