Grupaj FOTO. Dovada trădării: aflat la Moscova, liderul PSRM-ist Vlad Bătrîncea s-a întâlnit cu susținătorii separatismului transnistrean, sub steagul așa-zisei ”Novorusii”. Amintim că acest lumpen a rupt harta României Mari în plenul Parlamentului de la Chișinău


Grupaj FOTO. Dovada trădării: aflat la Moscova, liderul PSRM-ist Vlad Bătrîncea s-a întâlnit cu susținătorii separatismului transnistrean, sub steagul așa-zisei ”Novorusii”. Amintim că acest lumpen a rupt harta României Mari în plenul Parlamentului de la Chișinău

Vicepreședintele Parlamentului R.Moldova – l-am numit pe rusofilul și românofobul Vlad Bătrîncea, lider PSRM – se află într-o vizită de lucru la Moscova unde are programate mai multe întrevederi cu oficiali ruși. Potrivit unui grupaj foto publicat de jurnaliștii Deschide.md, printre cei alături de care socialistul a preferat să discute „dinamizarea relațiilor bilaterale” moldo-ruse se numără promotorii recunoașterii așa-ziselor „republici populare” Donețk și Lugansk, cei care susțin separatismul transnistrean, dar și cei care salută crearea așa-zisei „Novorusiei”.

Unul dintre cei cu care s-a grăbit să discute Bătrîncea este chiar vicepreședintele Comisiei pentru relații cu CSI din Duma de Stat, Artiom Turov. În februarie 2022, cu doar o săptămână înainte de invazia rusă în Ucraina, Turov a fost unul dintre cei care salutau deschis recunoașterea de către Rusia a „independenței” Donețkului și Luganskului față de Ucraina, precizând că votul din Duma de Stat este un „eveniment istoric”.

La fel, Turov este cel care a avut multiple întrevederi cu așa-zisa administrație năimită de ruși la Tiraspol, pe care a asigurat-o de sprijin deplin din partea Rusiei.

Bătrîncea a stat la o masă și cu Anatoli Sereda, asistentul Atamanului suprem al Cazacilor din Rusia. Acum doi ani, Sereda propunea crearea în regiunea transnistreană a căzăcimii ruse.

Atât Turov, cât și Sereda se numără printre primii oficiali ruși care l-au vizitat pe Krasnoselski pentru a-l felicita pentru victoria obținută la „alegerile prezidențiale” (o regie FSB-istică) din așa-zisa Transnistria, în decembrie 2021.

O altă întrevedere pe care a avut-o Bătrîncea a fost cu liderul partidului „Spravedlivaia Rossia”, Serghei Mironov. Se pare că liderul PSRM nu a fost deloc deranjat de faptul că pe peretele din biroul politicianului rus este atârnat drapelul așa-zisei Novorusii – o confederație autoproclamată în anul 2014 de către „republicile populare” Donețk și Lugansk.

Anterior, separatiștii pro-ruși din statul vecin anunțau că Novorusia ar urma să includă și alte regiuni din Ucraina, precum Nikolaev, Odesa și Herson, oferind în acest sens Rusiei un coridor către regiunea transnistreană. Regiune care, insistau ei, ar urma să fie inclusă în componența enclavei.

Amintim că, în trecut, degeneratul Vladik Bătrîncea a găsit de cuviință să rupă harta României Mari în plenul Parlamentului de la Chișinău. Același Bătrîncea e implicat până peste cap, alături de mulți alți lideri ai PSRM, în Dosarul Bahamas, privitor la modul în care Dodon și apropiații săi au spălat banii Rusiei și i-au pompat în campania electorală și în propiile buzunare. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.