Delir total: propaganda Rusiei acuză România că ar participa cu trupe militare pe fronturile din Ucraina. Românofobia și minciunile Kremlinului


Delir total: propaganda Rusiei acuză România că ar participa cu trupe militare pe fronturile din Ucraina. Românofobia și minciunile Kremlinului

“Rusia se află de facto în război cu trupele avansate ale NATO. Până la sfârșitul lunii mai, noi am pus capăt definitiv armatei ucrainene. Din iunie, trupele Alianței Nord-Atlantice au fost adversarul nostru” – asta debitează în bandă, la televiziunile rusești, militarul rus Rustem Klupov, colonel în rezervă prezentat, în tradiție pur stalinistă, drept ”erou al Federației Ruse”.  

Iată doar o parte dintre minciunile propagandistice revărsate de Rustem Klupov, potrivit cărora Rusia se luptă în Ucraina nu cu armata ucrainenană, ci cu români, polonezi, americani și englezi, insistând că războiul la firul ierbii s-ar purta împotriva unor trupe NATO:  

“Nu contează ce naționalitate are soldatul inamic și nici măcar din ce forțe armate naționale face parte. Este important cine stabilește sarcinile și asigură punerea în aplicare a acestora. Dacă ne uităm la naționalitate, atunci pe de o parte există o armată de ucraineni și ruși-ucraineni cu creiere strâmbe de ,‹Ukrozombi›, iar alături de ei polonezi, români, americani, englezi ca mercenari împotriva rușilor, cecenilor, buriștilor, tătarilor și mulți alții care sunt numiți hoarde de către adversarii noștri.

Iată cum arată repartizarea trupelor în funcție de naționalitate. Întregul establishment politic occidental tremură la gândul că rușii își vor elibera din nou popoarele. În general, escaladarea tensiunilor a afectat deja infrastructura la mii de kilometri distanță de zona de război. Aruncarea în aer a conductelor de gaz din Marea Baltică poate fi considerată un act de război și un pas provocator pentru a crea condițiile pentru o operațiune militară în afara zonei de război din Ucraina”.

De altfel, acestea sunt doar câteva dintre narațiunile mincinoase predilecte pe care regimul putinist le revarsă zi și noapte în capul rușilor, prin intermediul unor înalte căpetenii militare, pentru a-i învrăjbi și instiga împotriva Ucrainei, deși poporul ucrainean este poporul de care rușii sunt cel mai înrudiți.  Și pentru a încerca să justifice dezastrul militar de proporții înregistrat de Rusia în Ucraina. 

Iată altă tranșă de minciuni similare împroșcate de același Rustem Klupov:

“Nu ne bat ucrainenii, ci NATO. O treime din forțele armate sunt mercenari! Astăzi, situația politico-militară și militaro-strategică din lume este de așa natură încât totul duce la extinderea teritoriului de război și la implicarea de noi resurse în acest conflict. Principalele provocatoare în domeniul demonstrării intențiilor antirusești sunt țările membre ale blocului NATO: Polonia, Letonia, Lituania, Estonia, Cehia, Slovacia, România, conduse de Statele Unite și Marea Britanie. Mercenari din aceste țări luptă în Ucraina de mult timp.

Potrivit serviciilor de informații, în recentele contraatacuri ale AFU, corpurile lor au fost încadrate cu 30% de cetățeni NATO și există tendința ca ponderea acestora să crească din cauza foametei iminente de mobilizare din Ucraina”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.