Statul german recomandă medicamentele pentru blocarea pubertății minorilor care au întrebări cu privire la genul lor


  • ACP
  • Oct 17, 2022 19:07
  • 866
Statul german recomandă medicamentele pentru blocarea pubertății minorilor care au întrebări cu privire la genul lor

Pe o pagină web aparținând statului german se recomandă copiilor să ia medicamente care blochează pubertatea în cazul în care nu sunt siguri ce sex au. În urma apariției unui val de critici care au privit această recomandare, textul inițial a fost schimbat, acum spunându-se că cei mici își pot întreba medicul despre opțiunile de blocare a pubertății.

În textul inițial de pe Portalul Curcubeu, un site susținut de  Ministerul Afacerilor Familiei, copiii erau sfătuiți să ia direct blocanți ai pubertății înainte de a ajunge la pubertate, explicația fiind că asta le-ar oferi mai mult timp să se gândească în pace ce corp li se potrivește. După apariția mulțimii reacțiilor negative la textul apărut pe site-ul susținut de site-ul german, oficialii Ministerului Afacerilor Familiei au replicat într-un comunicat că "blocantele pubertății pot fi prescrise numai după o indicație medicală atentă, bazată pe ghidurile științifice ale specialiștilor", iar Portalul Curcubeu oferă doar informații într-un "limbaj adecvat vârstei, ușor de înțeles, cu privire la problemele care au afectat copiii, tinerii și părinții care ar trebui să ceară sfaturi".

Ministerul a anunțat și faptul că "pentru a preveni neînțelegerile, textul a fost schimbat de redactori astfel încât să fie clar că doar medicii decid dacă este necesar să se ia blocante pentru pubertate", deși pe site se scrie în continuare: "avem sfaturi pentru tine", după care sunt menționați blocanții pubertății. 

De asemenea, Neue Zürcher Zeitung subliniază că site-ul web se adresează în mod constant copiilor cu tema transgenderilor tineri, punând întrebarea "trebuie să fiu fie băiat, fie fată?", la care se răspunde "nu, nu trebuie să te decizi".  Iar explicația pentru acest răspuns este că "mulți oameni nu sunt doar bărbați ori numai femei, puteți fi și una și alta". (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.