Macron, rafală de poziții favorabile Kremlinului. Declarația prin care sabotează descurajarea nucleară exercitată de NATO asupra Rusiei


Macron, rafală de poziții favorabile Kremlinului. Declarația prin care sabotează descurajarea nucleară exercitată de NATO asupra Rusiei

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat, pentru France 2, că se va angaja în discuții cu omologul său rus Vladimir Putin ori de câte ori va considera că este necesar.

"Când încercăm – și acesta este scopul nostru – să construim pacea, trebuie să vorbim. Trebuie să vorbim cu actorii principali – ori de câte ori va fi necesar, voi vorbi cu Vladimir Putin. La un moment dat – sper cât mai curând posibil – va fi necesar aducerea tuturor părților înapoi la masa negocierilor", a spus Macron.

În același timp, el și-a exprimat convingerea că Putin trebuie să pună capăt războiului în curs și să respecte integritatea teritorială a Ucrainei.

Macron a mai precizat că a vorbit ultima oară cu Putin în urmă cu câteva săptămâni, cu privire la situația securității de la Centrala Nucleară Zaporojie, care a fost capturată de forțele ruse pe 4 martie.

De asemenea, Macron a menționat că Franța nu va răspunde cu arme nucleare dacă Rusia le va folosi împotriva Ucrainei. 

"Doctrina noastră se bazează pe interesele fundamentale ale națiunii", a spus Macron pentru postul public France 2.

"Dacă ar exista un atac nuclear în Ucraina, aceste interese nu ar fi puse în discuție", a completat acesta. 

A fost prima dată când Macron a discutat în detaliu doctrina de descurajare nucleară a Franței cu privire la cazul Ucrainei, dar a adăugat că nu este bine să vorbim prea mult despre asta. (sursa: AICI și AICI)

Declarația lui Macron vine ca o formă de sabotaj a eforturilor Occidentului de a descuraja nuclear Rusia. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat ieri că săptămâna viitoare NATO va organiza un exercițiu de descurajare nucleară, pe fondul ultimelor amenințări venite de la Kremlin. E vorba de exercițiul "Steadfast Noon" care durează o săptămână și care "va implica 14 membri ai Alianței NATO și avioane cu capacitate nucleară, alături de capabilități suplimentare, cum ar fi avioane de informații și de realimentare. Exercițiul are obiectivul de a se asigura că personalul și echipamentele relevante sunt pregătite". 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.