Biserica FSB-istă și teroristă a Rusiei susține că recentele bombardamente rusești din Ucraina ar fi fost cerute de sfinți! Liturghia neagră a Kremlinului NU are nimic în comun cu Ortodoxia


Biserica FSB-istă și teroristă a Rusiei susține că recentele bombardamente rusești din Ucraina ar fi fost cerute de sfinți! Liturghia neagră a Kremlinului NU are nimic în comun cu Ortodoxia

Biserica FSB-istă și teroristă a Rusiei se află pe culmile prostituției morale, demonstrând o dată în plus, fără a mai fi fost nevoie, că este o rușine de proporții care NU are nimic în comun cu Ortodoxia, ci mai degrabă cu terorismul islamic travestit în pan-slavism. 

Nici mai mult, nici mai puțin, clerul rus a ajuns la gradul de degenerare în care insistă că recentele bombardamente rusești din Ucraina ar fi fost cerute de sfinți. 

Părintele Radu Preda explică, pe Facebook, modul în care trebuie să ne raportăm la această morbidă liturghie neagră:

”Personajele acestea nu au chiar nimic în comun cu Ortodoxia, motiv pentru care vă rog să citiți asemenea știri în cheia potrivită: dincolo de dimensiunea religioasă, manipulatorii se folosesc doar de mecanismele verbale și emoționale ale actului de credință. Altfel spus, o liturghie neagră, un Heruvic cântat în ritm de prohodire, aureole dispărute și un Dumnezeu în mod vădit absent. Figuri precum cele prezentate sunt exclusiv frați de existență, dar nu de viață. Of!”

A spune că ierarhii ruși sunt ”nebuni” ar fi o simplă gingășie, punctează părintele Radu Preda: 

”Consecvent, fratele Gheorghiță Ciocioi ne face sinteza la zi a declarațiilor eclesiale din Rusia despre război. Concluzia: la noi nu doar că este (pentru moment) bine, dar unele abateri ale clerului de orice rang pălesc în fața prostituției morale în care se complac reprezentanții Patriarhiei ruse, în frunte cu însuși Patriarhul Kirill. 

Declarațiile publice ale unor slujitori sau laici sunt cu greu încadrabile. A spune că sunt niște nebuni reprezintă, în contextul dat, o gingășie, un gest de răsfăț. Să și aibă dreptate Rusia politică, dar să spui că recentele bombardamente rusești asupra Ucrainei sunt cerute de sfinți, este prea mult. Ți se apleacă”. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.