Fost consilier pe securitate națională la Casa Albă: SUA l-ar putea anihila pe Putin dacă acesta folosește arme nucleare!


Fost consilier pe securitate națională la Casa Albă: SUA l-ar putea anihila pe Putin dacă acesta folosește arme nucleare!

John Bolton, fost consilier la Casa Albă pe probleme de securitate națională pe perioada administrației Trump, a sugerat marți că SUA ar putea să-l anihileze pe dictatorul rus Vladimir Putin dacă acesta ar folosi arme nucleare.

Pe măsură ce războiul la scară largă al Rusiei contra Ucrainei continuă de peste 7 luni, îngrijorările cu privire la un posibil atac nuclear au crescut. Putin și-a intensificat recent retorica despre un răspuns nuclear, asta în condițiile în care armata sa a înregistrat pierderi semnificative în Ucraina.

Bolton a vorbit marți despre posibilitatea unui război nuclear pe parcursul emisiunii de radio britanice LBC. El a cerut SUA să intensifice eforturile pentru a-l descuraja pe Putin din a utiliza arme nucleare. 

"Trebuie să clarificăm că dacă Putin ar ordona folosirea unei arme nucleare tactice, atunci el ar semna o notă de sinucidere", a spus Bolton. 

Bolton a adăugat că e de părere că SUA au capabilitatea de a-l viza pe dictatorul Putin. 

"Puteți să-l întrebați pe Qassem Soleimani în Iran ce se întâmplă atunci când decidem că cineva este o amenințare pentru SUA", a spus acesta, referindu-se la comandantul militar iranian care a fost ucis în 2020 de un atac aerian al SUA în Irak.

Acesta a mai precizat că e de părere că actualele amenințări nucleare sunt un "bluff", dar nu ar exclude posibilitatea ca Putin să folosească arme nucleare dacă forțele ruse din Ucraina "se prăbușesc" sau dacă dictatorul rus se va afla la Moscova într-o situație politică "cu adevărat îngrozitoare". (sursa: Newsweek)

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.