Maia Sandu îi amenință pe oamenii Rusiei, în frunte cu Șor, Dodon și Ceban: ”TRĂDAREA de patrie va fi sancționată dur!” Slugile Rusiei, așa-zisul ”protest” și rachetele purtătoare de moarte


Maia Sandu îi amenință pe oamenii Rusiei, în frunte cu Șor, Dodon și Ceban: ”TRĂDAREA de patrie va fi sancționată dur!” Slugile Rusiei, așa-zisul ”protest” și rachetele purtătoare de moarte

Președinta pro-europeană a R.Moldova – am numit-o pe Maia Sandu – i-a amenințat pe oamenii Rusiei din stânga Prutului, într-un briefing de presă, după ce o serie de rachete rusești purtătoare de moarte au traversat spațiul aerian al R.Moldova. 

”Le spun clar: Nu vă faceți iluzii! Nu irosiți banii profesorilor, medicilor, pensionarilor pe care i-ați furat și acum îi ardeți în proteste, nu veți reuși. Mai mult, trădarea de Patrie va fi sancționată dur”, le-a transmis Maia Sandu slugoilor Rusiei, în frunte cu Ilan Șor, Ivan Ceban și Igor Dodon. 

„Câteva dintre cele 84 de rachete lansate de Rusia spre Ucraina au traversat neautorizat spațiul aerian al R. Moldova în raioanele din stânga Nistrului și în raioanele Florești și Soroca. Este o încălcare flagrantă a spațiului nostru aerian și a neutralității R. Moldova comisă de forțele armate ruse. 

R. Moldova este o țară pașnică. Noi respectăm integritatea teritorială și suveranitatea altor țări și cerem să ne fie respectate și hotarele noastre. Noi facem totul ca să păstrăm pacea și liniștea în țară. Dar presupunile la care suntem supuși cresc în fiecare zi. Încercările de a ne dezbina, de a destabiliza situația din țară sunt tot mai frecvente și de o amploare în creștere. E de datoria noastră de cetățeni ai acestei țări să nu ne lăsăm manipulați și provocați. Să nu ne lăsăm folosiți de cei care-și doresc război și haos. Oamenii care justifică uciderea ucrainenilor la ei acasă sunt periculoși pentru societate, periculoși pentru pacea din țara noastră”, a spus președinta Maia Sandu, potrivit Timpul.md.

„Noi facem totul ca să păstrăm pacea și liniștea în țară. Dar presiunile la care suntem supuși cresc în fiecare zi. Încercările de a ne dezbina, de a destabiliza situația din țară sunt tot mai frecvente și de o amploare în creștere. E de datoria noastră de cetățeni ai acestei țări să nu ne lăsăm manipulați și provocați. Să nu ne lăsăm folosiți de cei care-și doresc război și haos. Oamenii care justifică uciderea ucrainenilor la ei acasă sunt periculoși pentru societate, periculoși pentru pacea din țara noastră.

Nu vom permite destabilizarea situației în țară, nu vom permite dezbinarea societății, nu vom permite promovarea urii. Încercările de destabilizare din ultima perioadă sunt făcute de gruparea pentru hoție și război care se teme de pușcărie și e gata să dea foc la țară pentru a-și salva pielea. Membri acestei grupări vor să scape de închisoare pentru ce au făcut în trecut și să-și refacă schemele de corupție.

Ei încearcă să folosească situația dificilă în care se află țara acum din cauza războiului din Ucraina pentru a o destabiliza și a crea haos. Vor să creeze conflict în diferite regiuni ale țării pentru a ne dezbina. Așa de tare vor să ajungă la putere încât promit Moscovei să răstoarne ordinea constituțională și să instaleze un Guvern prin care Rusia să poată folosi țara noastră în război. Le spun clar: Nu vă faceți iluzii! Nu irosiți banii profesorilor, medicilor, pensionarilor pe care i-ați furat și acum îi ardeți în proteste, nu veți reuși. Mai mult, trădarea de Patrie va fi sancționată dur”, a adăugat președinta.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.