Lovirea podului Kerch, o palmă de proporții pentru Putin și Rusia. Podul feroviar este în flăcări, în timp ce o bucată din podul rutier s-a prăbușit


Lovirea podului Kerch, o palmă de proporții pentru Putin și Rusia. Podul feroviar este în flăcări, în timp ce o bucată din podul rutier s-a prăbușit

Faptul că ucrainenii au reușit să lovească Podului Kerch – mândria lui Vladimir Putin, care a ordonat construirea costisitoare a acestuia – reprezintă o lovitură de proporții pentru Rusia, cu atât mai mult cu cât trupele ucrainene au eliberat deja aproximativ 2500 de km pătrați ocupați de ruși.   

Potrivit G4media, agenția de stat rusă RIA anunță că un rezervor de combustibil a luat foc  pe podul de la Kerch, în Crimeea, sâmbătă dimineața devreme, în timp ce presa ucraineană a raportat o explozie. 

Podul Kerch este un obiectiv deosebit de strategic, deschis în 2018, care asigură conexiunea dintre Rusia și Crimeea.

Traficul pe pod a fost suspendat în urma exploziei.

Din imaginile apărute pe rețele de socializare se observă că podul feroviar este în flăcări, în timp ce o porțiune din podul rutier s-a prăbușit.

Podul a fost dat în folosință în mai 2018, după ce a fost inaugurat chiar de Valdimir Putin, cu tam-tam propagandistic. Podul are o lungime de 19 kilometri, traversează Strâmtoarea Kerci, un braţ de mare între Marea Azov şi Marea Neagră, şi leagă Peninsula Kerci, în Crimeea, de Peninsula Taman, în sudul Rusiei.

Podul Kerch a fost construit cu mari costuri la ordinul lui Vladimir Putin, fiind utilizat în special pentru transportul echipamentelor militare ruseşti pentru armata rusă care luptă în Ucraina. 

Citește AICI întregul articol. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.