Britanicii au fost anunțați că ar putea suporta iarna aceasta ceva din ce am avut noi de suportat pe vremea lui Ceaușescu: opriri zilnice ale alimentării cu energie electrică. Ce spun autoritățile britanice


  • ACP
  • Oct 6, 2022 21:06
  • 719
Britanicii au fost anunțați că ar putea suporta iarna aceasta ceva din ce am avut noi de suportat pe vremea lui Ceaușescu: opriri zilnice ale alimentării cu energie electrică. Ce spun autoritățile britanice

Potrivit organizației care supraveghează rețeaua electrică a Regatului Unit, în aceasta iarnă britanicii ar putea avea de suportat o serie de întreruperi la alimentarea cu energie electrică, ceea ce ar aminti foarte bine de ce se întâmpla în România celei de a doua jumătăți a anilor '80, când se lua lumina câteva ore pe zi, de după amiaza până spre seară. 

Deși autoritățile se așteaptă ca producția de energie electrica să poată egala cererea, este foarte posibil să fie necesare anumite "măsuri de atenuare a consumului" de energie pentru a putea fi alimentate fără întreruperi gospodăriile, una dintre măsurile deja anunțate fiind încurajarea firmelor și consumatorilor casnici să folosească energia mai mult în afara perioadelor de vârf.  

Publicația oficială Gas Winter Outlook 2022-2023 prezintă modul în care Regatul Unit ar trebui să se descurce fără importurile de energie electrică din Franța, Olanda și Belgia, caz în care vor trebui puse în practică o serie de "strategii de atenuare", una dintre acestea fiind menținerea în funcțiune a centralelor pe cărbune și repunerea altora în funcțiune.  

La fel, perioadele foarte reci și fără vânt, când nu va putea fi produsă energia regenerabilă, vor pune probleme mari sistemului național de producere și alimentare cu energie electrică.  

Daca situația va deveni foarte gravă, adăugându-se la problemele enumerate inclusiv posibilitatea de a nu exista suficient gaz pentru alimentarea centralelor electrice, ar putea fi oprită alimentarea cu energie electrică a gospodăriilor timp de 3 ore pe zi, potrivit publicației The Times.  

Un purtător de cuvânt al Guvernului Regatului Unit a încercat să încurajeze populația, declarând că "Marea Britanie are un sistem energetic sigur și divers. Suntem încrezători în planurile noastre de a proteja gospodăriile și întreprinderile în toată gama de scenarii din această iarnă. Pentru a consolida această poziție în continuare, am pus în aplicare planuri pentru a asigura aprovizionarea, iar National Grid, lucrând alături de furnizorii de energie și Ofgem, va lansa un serviciu voluntar pentru a recompensa utilizatorii care reduc cererea în orele de vârf". Așadar tot va fi nevoie de reducerea consumului de energie electrică la orele de vârf... (sursa: Politico)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.