Mineriadă FSB-GRU la Chișinău. Alecu Reniță: ”Șor și serviciile secrete rusești vor să împingă R.Moldova în război!” Cum destabilizează Rusia teritoriile dintre Prut și Nistru


Mineriadă FSB-GRU la Chișinău. Alecu Reniță: ”Șor și serviciile secrete rusești vor să împingă R.Moldova în război!” Cum destabilizează Rusia teritoriile dintre Prut și Nistru

Scriitor și votant al Declarației de Independență a R.Moldova față de Rusia, Alecu Reniță trage un major semnal de alarmă, pe Facebook: 

”Sub masca protestelor, Șor și serviciile ruse împing R.Moldova în război. Instituțiile statului pe cine servesc? Ce așteaptă?”

Podul.ro a avertizat în repetate rânduri că adevăratele organizatoare ale așa-zisului ”protest” regizat în centrul Chișinăului sunt FSB-GRU, mai exact așa-zisul ”Departament Moldova” de la Kremlin. 

Infractorul condamnat și fugar Ilan Șor este o interfață a incidentelor organizate de serviciile secrete rusești. S-a atins o culme a nesimțirii: în timp ce huzurește la căldurică, în Israel, cu banii publici furați din R.Moldova, Șor îi îndeamnă pe basarabeni să doarmă în corturi amplasate pe ciment. 

Atragem din nou atenția că așa-zisul ”protest” este, în realitate, un fel de mineriadă rusească menită să deturneze R.Moldova de la parcursul european cu scopul de a o destabiliza și de a o atrage în războiul Rusiei genocidare. ”Protestul” este un atentat la siguranța statului. 

De-a dreptul halucinantă este letargia autorităților din stânga Prutului, care iată că tolerează această mineriadă a FSB-GRU, cu atât mai mult cu cât situația riscă să degenereze. Precizăm că un mare susținător al circului regizat de serviciile secrete rusești este primarul Chișinăului, Ivan Ceban, românofob și rusofil notoriu. Alături de Șor, Ceban este unul dintre principalii pioni ai Rusiei din R.Moldova.

NU e deloc o coincidență că președinta proeuropeană a R.Moldova – Maia Sandu – e din ce în ce mai des o țintă predilectă pentru agentura rusească (detalii AICI și AICI). Diversioniștii Rusiei mint că Maia Sandu ar fi decretat mobilizarea militară, ceea ce e un caraghios delir kremlinologic. 

NU este o coincidență nici faptul că aceste provocări repetă obsesiv același scenariu împroșcat și în așa-zisele ”Găgăuzia” și ”Transnistria”, scenariu potrivit căruia România ar urma să ”invadeze” teritoriile dintre Prut și Nistru. 

Toate aceste incidente denotă un crescendo subversiv și ar fi indicat să-l înțelegem în adevărata sa desfășurare. Evident, pedala nu este încă apăsată cu putere, întrucât Rusia e umilită în Ucraina. Alta ar fi fost situația dacă trupele rusești ar fi ajuns la Odesa, însă din partea sceleraților de la Kremlin te poți aștepta la absolut orice. A nu se uita că America a avertizat încă din vară că, în toamnă, Rusia va încerca destabilizarea R.Moldova. E ceea ce se întâmplă sub ochii noștri inerți. Autoritățile din R.Moldova trebuie să intervină de o manieră fermă. O țară fără un stat de drept funcțional nu are ce să caute în Uniunea Europeană. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.